Anasayfa Haber AMD, Android için İşlemci Üretecek

AMD, Android için İşlemci Üretecek

Temash ile tablet piyasasına giren AMD, Android cihazlarda da yer almak istiyor.

AMD, CNET ve PC World’e Android ve Chrome OS ile ilgilendiğini söylemesine rağmen hala elimizde elle tutulur bir kanıt yok. Computex’te tanıtılan ilk Temash tablet ise Android yerine Windows işletim sistemi kullanıyordu. Öte yandan rakip Nvidia yıllardır ARM SoC mimarisi ile piyasada ve Intel de sonunda Z25xx Atom işlemcileriyle Android tasarımlarını kazanmaya başladı.

AMD’nin özelleştirilmiş APU’lar hakkında konuşması, aslında bize gayet samimi geldi. Zira Jaguar tabanlı ürünlerinde yakaladığı başarıyı ele alınca, bizler için sürpriz olmadı. AMD sözcüsü de konuyla ilgili yaptığı konuşmada, firmanın gerektiği yerde kendi teknolojilerini farklı alanlara uyarlayabileceğini belirtti. Kısacası AMD’nin söylemeye çalıştığı şey, firmaların istediği özelleştirilmiş Android işlemcileri üretmekte istekli olduğu.

AMD, mobil aygıtlar üzerine fikirlerini açık şekilde belirtmesine rağmen halen ARM tabanlı işlemciler hakkında herhangi bir şey söylemiyor. Bildiğimiz tek şey ise, AMD’nin sadece sunucular için kullanılan ARM işlemciler üzerinde çalıştığı. Fakat  geliştirildiğine dair herhangi bir delil yok. Maalesef kullanıcı odaklı ARM işlemciler hakkında da durum farksız.

jaguar-amd