Anasayfa Teknoloji Windows Downgrade Yani Sürüm Alçaltma Nasıl Yapılır?

Windows Downgrade Yani Sürüm Alçaltma Nasıl Yapılır?

Windows ve Windows Server işletim sisteminden bir alt sürüme geçmek için yapmanız gerekenler:

Windows 8 RTM Enterprise

1. Orijinal bir Windows işletim sistemi diskinizi ve Windows ürün anahtarınızı hazırlayın. Ürün anahtarınız perakende alımlarda Windows ‘un ambalajında bulunmaktadır.

Bu Windows işletim sistemi OEM veya perakende kanalı üzerinden düzgün bir şekilde lisanslanmış olmalıdır. Yani yasal olmalıdır.

Microsoft Voluma Licensing yani toplu alımlar üzerinden gelen işletim sistemleriniz için hem Windows işletim sistemini, hem de anahtarı sistemi toplayan firmadan almanız gerekmektedir. Yani aldığınız bilgisayar ile birlikte gelen Windows için ürün anahtarını bulmalısınız. Bunu da paketinde ya da bilgisayarın üzerinde yapışık bir etiket üzerinde görebilirsiniz. Eğer buralarda bulamazsanız da ürünü satın aldığınız firmaya sormak suretiyle edinmeniz gerekmektedir.

2. Uygun Windows işletim sistemi diskini sürücünüze takın ve adımları takip edin. Kurulum sizi yönlendirecektir.

3. Windows ürün anahtarınızı girin.

Eğer yazılım daha önceden aktive edildiyse online aktivasyon yapamazsınız. Bu durumda yerel aktivasyon desteğini, size bu aktivasyon ekrannda gösterilen telefon numarasını arayarak, durumu detaylı bir şekilde anlatmanız gerekmektedir. Müşteri hizmetleri sizin durumunuzu inceleyerek uygun olduğuna karar verirse tek kullanımlık bir aktivasyon kodu sağlayacaktır.

4. Yazılımı aktive edin. İşte bu kadar.