Anasayfa Haber AMD Kaveri APU’ları Tanıtıyor

AMD Kaveri APU’ları Tanıtıyor

AMD APU Kaveri

AMD’nin bu seneki mimarileri kullanıcılar tarafından oldukça ilgi çekiyor. Yeni APU mimarisi olan Kaveri hakkında ise AMD birtakım ipuçları verdi.

Computex 2013 basın toplantısı sırasında AMD Kaveri tabanlı APU’ları hakkında birtakım bilgiler vermeye karar verdi. Bu karar Cry Engine 3 ile AMD’nin TressFX teknolojisiyle oluşturulmuş yeni Ruby Techdemo tanıtımı yapılarak desteklendi.

AMD’nin bu yılın sonuna doğru çıkarmayı planladığı 28nm Kaveri APU’lar, Streamroller CPU çekirdeği tabanlı olacak. Yeni nesil grafik işlemcisi ise HSA desteği ile beraber diğer Kaveri APU’larda olduğu gibi HUMA bellekle geliyor. AMD’ye göre, CPU tarafında %15 ila 20 arası bir gelişme göreceğiz. Elbette GPU performansı da GCN tabanlı mimariye göre daha iyi performans verecek.

AMD’nin tanıttığı Kaveri APU’lar ile birlikte denenen Devil May Cry ise gayet güzel bir performans sundu. Fakat muhtemelen en büyük sürpriz HD 7990 grafik işlemcisiyle çalıştırılmış CryEngine 3 tabanlı Ruby Techdemo ve AMD’nin TressFX saç efektlerini içeren (Tomb Raider’da görmüştük) 15 farklı farklı teknoloji oldu.

Tüm konferansı ise aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Eğer Ruby Techdemo’yu merak ediyorsanız videonun 42. dakikasına bakabilirsiniz.