Anasayfa Haber Intel’den Yeni Tablet Teknolojisi

Intel’den Yeni Tablet Teknolojisi

intel-bay-trail-tablet

Intel’in bu sene tablet konusunda oldukça ilerlediğini hepimiz gördük. Peki sizce hem Windows 8 hem de Android ile çalışabilecek yeni tabletlerin akıbeti ne olacak ?

Haswell mimarisini bir kenara koyarsak, aslında Computex’te Intel pek fazla bir şey sunmadı. Fakat kullanıcıları sevindirecek oldukça farklı bir tablet projesi vardı.

Tablet, dört çekirdekli  işlemcisi ve 2560×1440 çözünürlüğe sahip 10 inç ekranıyla öne çıkıyor. Tabletin ağırlığı ise 611g ve Anandtech’in söylediğine göre en son nesil iPad’lerden bile daha ince.

Kullanıcılar için özellikler oldukça etkileyici, fakat dahası da var. Tablet, x86 işlemciler kullandığından dolayı hem Windows 8 hem de Android 4.2.2 işletim sistemlerini çalıştırabiliyor. Ürün hakkında tam teknik detaylar maalesef açıklanmadı. Fakat iki adet görüntü çıkışı ve USB 3.0 desteği tabletin bilinen özelliklerinden.

Öte yandan kullanıcılar için anahtar kelime elbette ücretlendirme. Intel, son zamanlarda yeni Windows 8 tabletlerin ucuz olacakları konusunda konuşmaktan hoşnut. Fakat herhangi bir adım henüz atılmadı. Her ne olursa olsun, tabletin sahip olduğu teknik özellikler oldukça iyi. Ayrıca belirtilen yüksek çözünürlük de Windows tabletlerde alışıldık bir durum değil ve bu durum, tableti cazip kılıyor.