Anasayfa Haber Microsoft Yeniden Organize Oluyor

Microsoft Yeniden Organize Oluyor

microsof-yeniden-organize

Ballmer’ın Microsoft’u organize etmek için ortaya attığı fikir oldukça kurnazca.

Hepimizin bildiği yazılım devi Microsoft, Forbes’a göre yeniden yapılandırma sürecine giriyor. Ballmer’ın kafasındaki zekice plan ise firmayı yazılım şirketinden daha çok bir donanım ve cihaz şirketinin yanında hizmetler sunan bir şirket haline getirmek. Şirketin hissedarlarına Ekim ayında sunulan belgeler ise bu durumu belirtiyor.

Microsoft’un işleri açıkçası bu sene pek yolunda gitmedi. Bilgisayar satışları hala düşmekte ve Microsoft’un Redmond’da bulunan merkezi hala bu satışlara bağımlı. Microsoft, Windows 8’in durumu düzelteceğini düşünse de maalesef bu gerçekleşmedi. Eğer olaya teorik bir yaklaşımda bulunursak, Windows 8, şirket tarihinin en kötü işletim sistemi olan Vista’nın bile altında seyrediyor.

Windows 8 hala Vista’dan daha az kullanıcıya sahip. Piyasanın büyük bir kısmı hala Windows 7 ve XP kullanıyor. Öte yandan Microsoft, piyasayı etkisi altına alabilecek tabletler piyasaya süremedi. Bunun yanı sıra Microsoft’un en büyük ahbabı Nokia ise, Ballmer’la yüzleşmekten kaçınıyor.

Her şeye rağmen Ballmer’ın planını hala tam olarak kestirmek zor. Fakat Redmond’ın sürekli değiştirdiği fikir ve politikaları, şirket itibarını hiç de olumlu etkilemiyor.