Anasayfa Haber Skype Aslında Çok Farklı Olacaktı

Skype Aslında Çok Farklı Olacaktı

skype
skype

skype

Skype’ın kurucuları, geçtiğimiz günlerde Skype’ın aslında en başında bir sohbet programı olarak tasarlanmadığını itiraf etti.

Skype kurucularının anneleri dahil herkes, Skype’ı bir yazılı ev görüntülü görüşme programı olarak biliyor. Ancak Skype’ın kurucu mühendislerinin ilk planları gerçeğe dönüşebilseydi, Skype bugünkü halinde olmayacaktı.

Skype’ın kurucu mühendisi Jaan Tallinn, Skype’ın aslında en başında bir Wi-Fi paylaşımlı ağ olarak düşünüldüğünü, program içerisinde TV ve telefonculuk gibi telekom benzeri servislerin verilmesinin amaçlandığını söyledi. Kazaa sitesindeki P2P dosya paylaşımı çalışmalarından ötürü telif hakkı davalarıyla uğraştıkları için TV hizmeti sunamadıklarını söyleyen Tallinn, bu servislere ve kendi teknolojilerini yükleyebilecekleri uygun bir VoIP cihazı bulamadıklarını da ekledi. Yeni VoIP teknolojisi, Skyper olarak adlandırılmıştı, ta ki ekibin Skyper.net adresinin bir başkası tarafından alındığını fark edene kadar.

İşte bugün eski MSN yerine de geçen, günümüzün sohbet programı Skype’ın aslında bambaşka bir hikayesi bulunuyor. Acaba hayalleri gerçekleşseydi nasıl olurdu?