Anasayfa Haber ASUS İle Teknoloji Tamamen “Dönüşüyor”

ASUS İle Teknoloji Tamamen “Dönüşüyor”

Asus yeni ürünlerini görücüye çıkardı.
Asus yeni ürünlerini görücüye çıkardı.
Asus yeni ürünlerini görücüye çıkardı.
Asus yeni ürünlerini görücüye çıkardı.

ASUS Yönetim Kurulu Başkanı Jonney Shih, Computex 2013’te Transformer Book Trio başta olmak üzere çığır açacak birçok ürünü tanıttı.

ASUS, Computex 2013’te düzenlediği “We Transform – Dönüşüyoruz” basın etkinliğinde kullanıcıların teknolojiye dair bakış açılarını değiştirmek için geliştirdiği yeni ürünlerini tanıttı. Etkinlikte ASUS Yönetim Kurulu Başkanı Jonney Shih, ASUS’un “Design Thinking” yaklaşımını anlatarak bugünün ve yarının dijital yaşam tarzını basitleştirmek üzere tasarlanmış olan ürünlerden bahsetti.

ASUS Yönetim Kurulu Başkanı Jonney Shih, yeni stratejilerini “Her bir karmaşık detayın hem duygularımızı, hem de fonksiyonumuzu yansıtmasının, ayrıca mühendislik ile hümanizm arasındaki dengeyi mükemmelleştirmenin arayışındayız. Bu “Design Thinking”in ASUS’çası; burada her fikir insanlarla başlıyor ve hayal gücümüzü sayısız çığır açan yeniliğe dönüştürüyoruz.” şeklinde ifade etti.

ASUS Transformer Book Trio, işte, oyunda ve sosyal aktivitede benzersiz bir esneklik sağlayarak dizüstü bilgisayarın, tabletin ve masaüstü PC’nin yenilikçi bir kombinasyonu olarak geliyor; yeni Transformer Pad Infinity ise çarpıcı bir 2560 x 1600 çözünürlükte ekrana sahip dünyanın ilk NVIDIA Tegra 4 tableti. ASUS ayrıca iki yeni taşınabilir ürün daha tanıttı: 3G sesli arama yapabilen, 6 inç ekranlı Fonepad Note FHD 6 tablet ile 129 dolara satışa sunulan 7 inç ekranlı MeMO Pad HD 7 tablet. Ultra kompakt VivoPC masaüstü bilgisayar, dahili çoklu dokunmatik touchpad ile VivoMouse kablosuz mouse ve dünyanın ilk AC1900 modemi olan RT-AC68U da tanıtılan ürünler arasındaydı.

ASUS Transformer Book Trio – dizüstü bilgisayardan beklentiler dönüşüyor

ASUS Transformer Book Trio, dünyanın ilk üçü-bir-arada cihazı. 11.6 inçlik ayrılabilir bir ekrana ve çift işletim sistemine sahip olan Transformer Book Trio, Windows 8 dizüstü bilgisayar, Android tablet ve Windows 8 masaüstü PC arasında rahatça geçiş yaparak mobil esnekliği dönüştürüyor. Transformer Book Trio, kullanıcıların Google Play Store’daki 700.000’den fazla uygulamaya ve Windows Store’daki 50.000’den fazla uygulamaya erişim sağlayabilmesi için işletim sistemleri arasında rahatça geçiş yapabiliyor.

Farklı işletim sistemlerine rağmen, Transformer Book Trio kullanıcıların veri senkronize etmek ya da dizüstü bilgisayar modundan tablet moduna geçerken bile inceledikleri internet sayfasında sörf yapmaya devam edebilmek için modlar arasında rahatça geçiş yapılabilecek şekilde tasarlandı.

PC Station istasyonu kendi 4. nesil Intel Core i7 işlemcisine, klavyesine ve 750 GB sabit diskine sahip ve tablet ekran ayrıldığında, masaüstü PC bilgisayar olarak kullanılmak üzere harici bir ekrana bağlanabiliyor. PC Station ayrıca tabletin uzun pil ömrü için şarj cihazı görevi de görüyor. 2.0 GHz Intel® Atom işlemci ile Full HD 1920 x 1080 çözünürlüklü 16:9 görüntü oranıyla IPS ekrana ve 64GB’a kadar depolama alanına sahip.

ASUS Transformer Pad Infinity
ASUS Transformer Pad Infinity

Yeni ASUS Transformer Pad Infinity – tablete dair beklentileri dönüştürüyor

Yeni Transformer Pad Infinity, dört-çekirdek ARM Cortex-A15 CPU’ya ve 72 çekirdek GeForce GPU ile 1.9 GHz NVIDIA Tegra 4 mobil işlemci özelliğine sahip ASUS’un yenilikçi çift-amaçlı mobil cihazlarının ilki. 10.1 inç LED arkadan aydınlatmalı ekran, 178 derece geniş görüntü açısı, ayrıca yumuşak ve hassas parmak ucuyla kontrol edilebilmesini sağlayan 10-noktalı çoklu dokunmatiklik özelliğiyle ultra keskin 2560 x 1600 çözünürlüğe sahip. Yeniden tasarlanan klavye istasyonu artık çoklu-dokunmatik bir touchpad, USB 3.0 ve bir SDXC kart okuyucu özelliklerini barındırıyor ve tablet istasyona takılı olduğunda daha uzun pil ömrü sağlıyor.

ASUS MeMO Pad HD 7
ASUS MeMO Pad HD 7

ASUS MeMO Pad HD 7

ASUS MeMO Pad tahmini satış fiyatı 8 GB için 129 dolar ve 16 GB için 149 dolar olan son derece iddialı bir 7 inç tablet. MeMO Pad HD 7 sadece 302 gr ağırlığında ve dört-çekirdek bir işlemcinin yanı sıra 170 derece geniş görüntüleme açısı olan 10-noktalı çoklu-dokunmatik 1280 x 800 IPS ekrana sahip. MeMO Pad HD 7 ayrıca ASUS SonicMaster ses teknolojisi özelliğini ve 1.2 megapiksel bir ön kamera ile 5 megapiksel tercihi bir arka yüz kamerasını da barındırıyor. Lacivert, beyaz, pembe ve yeşil renklerde üretiliyor.

ASUS Fonepad Note FHD 6
ASUS Fonepad Note FHD 6

ASUS Fonepad Note FHD 6

Kısmen 3G akıllı telefon, kısmen tablet olan ASUS Fonepad Note FHD 6, 1.6 GHz Intel Atom Z2560 çift-çekirdek işlemci ve 1920 x 1080 Full HD Super IPS+ ekranla geliyor. 450 nit’lik bir ekran parlaklığıyla ASUS Fonepad Note FHD 6 parlak güneş ışığı altında açık havada kullanılabilir; ASUS SonicMaster teknolojisine sahip ön yüz hoparlörleri de yüksek kalitede net sesi garanti ediyor. ASUS FonePad Note FHD 6 ayrıca el yazısıyla hızlı ve doğru yazmak için bir stylus kalem de barındırıyor.

ASUS VivoPC
ASUS VivoPC

ASUS VivoPC – ev bilgisayar sistemlerine dair beklentileri dönüştürüyor

ASUS VivoPC, yüksek hızlı bir 802.11ac bağlantısıyla HD Wi-Fi ses ve video aktarımı sağlamak amacıyla tasarlanmış, kablosuz bir medya merkezi. Kompakt tasarımı bükümlü bir yapıyı, ASUS SonicMaster ses teknolojisini ve iki USB 3.0 portu destekliyor. ASUS VivoPC ayrıca SATA 6GB/s ve yükseltmeler için kolay dahili erişim özelliklerine de sahip.

ASUS VivoMouse
ASUS VivoMouse

ASUS VivoMouse

ASUS VivoMouse bir touchpad, mouse ve dokunmatik bir ekran olmaksızın PC’lere Windows 8 dokunmatik deneyimini getiren bir PC kumandası kombinasyonu. VivoMouse’ın, Windows 8 dokunmatik hareketlerini tanıyan ve eğlence PC’leri için kablosuz bir kumanda olarak kullanılabilecek kendi touchpad’i var.

ROG G750
ROG G750

ROG G750 dizüstü bilgisayar

G750 incecik bir dizüstü bilgisayara, masaüstü bilgisayarlardan beklenecek tüm performansı sığdırıyor. Yeni 4. nesil Intel Core i7 işlemciler sisteminin hızı ve daha iyi enerji tasarrufuyla pürüzsüz bir çoklugörev ve multimedya deneyimi yaşatıyor. Ultra ayarlardaki Full HD grafikler konusunda oyuncular 4GB’a kadar GDDR5 video belleğine sahip ayrık NVIDIA® GeForce® GTX 700M serisi grafik işlemcilerin gücünün keyfini sürebilirler.

Computex’te tanıtılan diğer ASUS ürünleri arasında Zenbook Infinity Ultrabook, MeMO Pad FHD 10 tablet, dahili UPS’e sahip G10 masaüstü PC bilgisayar, 1900 Mbps hız destekli ASUS RT-AC68U ve PA279Q ProArt WQHD profesyonel monitör de var.