Anasayfa Haber ZTE’nin Türkiye Distribütörü TESAN İletişim Oldu

ZTE’nin Türkiye Distribütörü TESAN İletişim Oldu

Türkiye bilişim sektöründe 30’uncu yılını kutlayan Tesan İletişim, Çin’in dev teknoloji şirketi ZTE’nin ‘kurumsal ağ iletişim’ ürünlerinin Türkiye’deki tek distribütörü oldu.

Türkiye bilişim sektörünün köklü ve yenilikçi firmalarından Tesan İletişim, Çinli teknoloji devi ZTE ile işbirliğine gitti. Bilişim sektöründe önemli bir etki yaratması beklenen bu işbirliğinin sonucunda, ZTE’nin kurumsal ağ iletişim ürünleri konusunda Türkiye’deki tek distribütörü Tesan İletişim oldu.

“1983 yılından bu yana, değişimleri takip ederek, dönüşen ihtiyaçları karşılamada öncü olma hedefiyle” hizmet veren Tesan İletişim, bu hedefi doğrultusunda Türkiye’de distribütörlüğünü üstlendiği dev markalar arasına ZTE’yi de kattı. ZTE, dünyanın en büyük ölçekli iletişim, ürün ve altyapı firmalarından biri olarak tanınıyor. Mobil cihaz üretiminde dünyada ilk 4 şirket arasında yer alan ZTE, ayrıca ICT çözümleri alanında da uzman bir firma. 1985’te Çin hükumeti tarafından kurulmuş ZTE, her yıl gösterdiği yüzde 20-20 oranlarındaki istikrarlı büyümesiyle dikkat çekerken, şirketin 2012 cirosu 14 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

“Network pazarına yaptığımız yatırımlara yeni bir halka ekledik”

ZTE ile yaptıkları işbirliğinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Tesan İletişim Genel Müdürü Rüştü Arseven, Tesan İletişim olarak iş ortaklarıyla beraber büyümeye önem verdiklerini, geçmişten gelen zengin birikimlerini geleceğe de taşımak için yatırımlarını artırarak sürdürdüklerini kaydetti. “Son olarak dünyanın en önemli bilişim firmalarından biri olan ZTE’nin Kurumsal Ürün Grubu’nda Türkiye distribütörlüğünü alarak, network pazarına yaptığımız yatırıma yepyeni ve güçlü bir halka ekledik.” diyen Arseven, şöyle konuştu:

“Tesan İletişim olarak, halen ciromuzun yüzde 20’sini oluşturan kurumsal ürünler grubunda hedefimizi, ‘yüzde 50’lik oranı yakalamak’ olarak belirledik. Bu nedenle personel alımımızı hızlandırdık ve geçtiğimiz yıl network ekibimizi yaklaşık yüzde 20 oranında genişlettik. Kurumsal çözümler tarafında geçen yıl hedeflerimizi yüzde 25 oranında artırmıştık. Bu hedeflerimize ulaşma yolunda ilk duyurusunu İstanbul ve İzmir’de düzenlediğimiz Sinerji’13 etkinliklerinde gerçekleştirdiğimiz ZTE işbirliğimizin önemli bir kilometre taşı olacağını düşünüyoruz.”

“ZTE’nin seçiminde güçlü bayi altyapısı etkili oldu”

Arseven, ZTE’nin distribütörü olarak Tesan’ı seçmesinde Tesan İletişim’in güçlü bayi altyapısının önemli bir etken olduğunu belirtirken, yine Tesan’ın deneyimli teknik işgücünün de seçim konusunda etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Tesan, ZTE’nin “kurumsal ağ iletişim ürünleri” alanında distribütörü oldu. Bu ürün grubunda, switchler, routerler, WLAN ürünleri, Video Konferans Sistemleri, Birleşik İletişim Çözümleri (IPBX, IP phone, softphone…), Güç Sistemleri, Mini Dslam, GPON Ürünleri, UTM ürünleri, IP ve Analog Kameralar ve Modemler bulunuyor.

Tesan İletişim Hakkında

Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren TESAN, 1983 yılında kuruldu. Şirket, 210 kişiyi aşan genç, dinamik ve tecrübeli kadrosu ile 7.300 m2’lik ofis ve depo alanlarında, 3.500′ e yaklaşan ürün çeşidinin satışını gerçekleştirmektedir. 2012’de sektördeki 30. Yılını kutlayan TESAN, Türkiye’nin 81 ilinde 15.000′ i aşkın satış noktasına, 2.000′ i aşkın iş ortağı aracılığı ile ulaştırdığı ürünlerin, satış sonrası hizmetini de gerçekleştirmektedir. Sektördeki hızlı gelişmeleri, tecrübeli Ar-Ge ekibi ile yakından takip ederek birçok yeniliğe öncülük eden TESAN, kategorilerinin lideri olan birçok markanın distribütörlüğünü yaparken, tescilli Ttec markası altında geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. TESAN, sağladığı geniş ürün yelpazesi ile kurumlara ve bireylere tüm iletişim ihtiyaçlarını tek kaynaktan sağlama konforunu yaşatmak için çalışmaktadır.

ZTE Hakkında

1985 yılında kurulan ZTE kullanıcılarına telekomünikasyon araçları ve network çözümleri sunan uluslar arası ve halka açık bir şirkettir. ZTE’nin geniş ürün yelpazesi kablosuz ağlar, VAS’ler, terminaller, profesyonel servisler de dahil olmak üzere her telekomünikasyon sektörünü kapsamaktadır. 140 ülkede 500’den fazla operatöre iş yaptıkları pazarlarda, müşterilerinin hızla değişen isteklerine cevap veren, özel olarak tasarlanan ürün ve servisler sunulmaktadır. ZTE her sene yıllık kar’ının %10’unu ARGE ’ye ayırmakta ve bir çok uluslararası oluşumda telekomünikasyon endüstrisinin standartlarını yükseltmek adına liderlik faaliyeti göstermektedir. Birleşmiş Milletler Global Kompakt’ın bir üyesi olan ZTE kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle iş yapmaktadır. Hong Kong ve Shenzhen Menkul Kıymetler Borsalarında listelenmiş olan tek Çinli üreticidir. Daha fazla bilgi için www.zte.com.cn adresini ziyaret edebilirsiniz.