Anasayfa Mobil Samsung’un Aynasızları Göründü

Samsung’un Aynasızları Göründü

Samsung Galaxy NX aynasız kamera

Samsung’un Android işletim sistemli aynasız kameraları göründü: Samsung Galaxy NX

Samsung’un mobil şefi JK Shin, daha önce Samsung’un Android işletim sistemli, değiştirilebilir lensli aynasız kamera üretebileceğini söylemişti. Bir Vietnam teknoloji sitesinde yayınlanan bilgi ve görüntülere göre, JK Shin’in dedikleri artık resmiyet kazandı.

Aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi DSLR’lar gibi aynaya sahip olmayan cihaz için üç adet NX lens bulunuyor. Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla cihaz, yaklaşık bir DSLR boyutunda olacak. Yine görüntülere bakarak cihazın arka kısmının büyük bir dokunmatik ekranla, neredeyse tamamen kaplandığını söyleyebiliriz.

Android 4.2 işletim sistemine sahip olacağı söylenen cihazın üzerinde çok fazla düğme bulunmuyor. Kaynak siteye göre makinede 4,3″ büyüklüğünde bir ekran bulunacak ve kamera Samsung Exynos’un çift ya da dört çekirdekli işlemcilerinden güç alacak. Lensleri çıkarılabilir olan yeni aynasız kameranın 20.3 megapiksel APS-C sensörü, 25600 diğerine kadar ISO ayarı ve 1080p video çekim çözünürlüğü gibi özellikleri olduğu, verilen diğer bilgiler arasında.

Samsung Galaxy NX

Fiyatlandırma ve çıkış tarihi bilgileri hakkında henüz en ufak bir bilgi bulunmamakla birlikte, Samsung’un 20 Haziran’da Londra’da düzenleyeceği konferansta daha fazla ayrıntının sunulacağını tahmin ediyoruz.