Anasayfa Haber Windows Phone’a Uygulama Geliştir, 100 Bin Doları Götür

Windows Phone’a Uygulama Geliştir, 100 Bin Doları Götür

nokia_lumia_920

 Son zamanlarda çıkan bir söylentiye göre Microsoft, Windows Phone için uygulama geliştirenlere büyük miktarda ödeme yapıyor.

Microsoft’un uygulama mağazası olan Windows Store’da rakipleri olan App Store ve Google Play’e göre çok daha az uygulama bulunuyor. Bloomberg Businewsweek’ten çıkan söylentilere göre Microsoft, bu açığı kapatmak için geliştiricilere Windows Phone uygulamaları yapmaları için 100.000 dolara kadar ödeme yapacak.

Geçtiğimiz Mart ayında, Windows Phone’a uygulama geliştirenlere 100 dolar ödül vereceğini söyleyen Microsoft, 30 Haziran’a kadar uygulamalarını tamamlayan her geliştirici veya stüdyoyu ödüllendireceğini belirtti. Ödül miktarları, geliştirici başına 2000 doları geçmişti.

Ancak belli ki ve açık ki Windows Phone uygulamaları yetersiz kalıyor. Mağazasının kapasitesini büyütmek isteyen Microsoft ise geliştiricilere teşvik primi vermekle bu işi çözeceğini düşünüyor. Şu anda aşağı yukarı 145 bin uygulamayı barındıran Windows Store’un kapasitesi bu yöntemle ne kadar artacak, eğer söylentiler doğruysa, hep birlikte göreceğiz.