Anasayfa Mobil Yandex.Browser artık mobil!

Yandex.Browser artık mobil!

Yandex Browser artık mobil: Cep telefonunuzda hızlı sörf için hazır
Yandex Browser artık mobil: Cep telefonunuzda hızlı sörf için hazır

Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcı, masaüstü sürümünün sevilen özelliklerine ek olarak geliştirilen özellikleriyle hareket halindeki internet deneyimini bir sonraki adıma taşıyacak.

Yandex Browser artık mobil: Cep telefonunuzda hızlı sörf için hazır
Yandex Browser artık mobil: Cep telefonunuzda hızlı sörf için hazır

Yandex.Browser’ın iPad ve Android tabanlı akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan mobil sürümü bugün kullanıma sunuldu. Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcı, entegre arama fonksiyonları ve özel arayüz tasarımı sayesinde mobil internet deneyimini kolaylaştırarak bir üst seviyeye taşıyor.

Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcı, bağlantı yavaşlığı, hareket halinde olma gibi nedenlerle her zaman konforlu olmayan mobil internet deneyimine çağımızın olmazsa olmazları olan hız ve rahatlık kavramlarını getiriyor. İnternet adreslerinin yanı sıra arama sorgularının da yazılabildiği akıllı arama satırı, İnternet sitelerinin tam isimlerini içermeyen, dolaylı sorgular ile de arama yapabiliyor. Tarayıcı, “Facebook” veya “vikipedi” şeklindeki popüler sorgularda, Yandex arama sonuçları sayfasını ziyaret etmeye gerek kalmadan ilgili İnternet sitesini ve hatta duruma göre sitenin ilgili bölümünü ekrana getiriyor.

Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcı, benzer şekilde, mobil cihazlardan sıklıkla gelen “Paris fotoğrafları”, “cafe” veya “İstanbul tarihi mekanlar” gibi popüler sorguları da anında Yandex’in video arama, görsel arama, haberler servisi veya ilgili en yakın mekanların işaretlendiği bir harita ile hızla yanıtlayabiliyor. Masaüstü sürümünün sevilen özelliklerinden biri olan ve kullanıcıların favori İnternet sitelerine erişimini daha da hızlandıran görsel favoriler çubuğu “Tablo”, mobil sürümde de bulunuyor. Hareket halindeki tüm koşullar hesaplanarak yaratılan yeni Yandex.Browser mobil tarayıcı elbette cihazların mikrofonu üzerinden sesle arama yapmaya da olanak sağlıyor.

Tasarımındaki inceliklerle daha rahat bir mobil internet deneyimi sağlıyor

Geliştirilmesi sırasında akıllı telefon ve tabletlerin kullanımındaki farklılıklar da göz önünde bulundurulan yeni Yandex.Browser mobil tarayıcının arayüzü de hareket halindeki İnternet deneyimini rahatlatmak için tasarlandı. Örneğin, akıllı telefonların genellikle tek el ile kullanılıyor olması göz önünde bulundurularak, bu cihazlarda arama satırı ekranın alt kısmına yerleştirildi. Ayrıca tablet bilgisayar kullanıcılarının yeni ürünler, konaklama teklifleri veya yemek tarifleri gibi iki veya daha fazla alternatiften seçimin yapılmasıyla ilgili sorguları diğer İnternet kullanıcılarına göre daha sık yaptıklarını tespit eden Yandex, bu tarayıcının iPad sürümüne özgü olacak şekilde, arama sonuçlarını ve sonuçlar arasından ziyaret edilmek istenen siteleri, ekranı ikiye bölerek, aynı anda yan yana açmayı mümkün kılıyor.

Turbo moduyla mobil internette zamandan ve kotadan tasarruf sağlıyor

Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcı, masaüstü sürümünün en sevilen özelliklerinden biri olan Turbo modu özelliğini de taşıyor. Turbo modu, özellikle mobil şartlarda yavaş internet erişimiyle karşı karşıya kalındığında, açılan web sitelerinin içeriğini sıkıştırarak sayfaların hızlı yüklenmesini sağlarken, kullanıcıların hem zamandan, hem de İnternet kotalarından tasarruf etmelerini sağlıyor.

Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcının Android tabanlı akıllı telefonlar (4.0 ve üzerindeki sürümler) için olan sürümü Google Play’den, iPad (iOS 5 ve üzerindeki sürümler) için olan sürümü App Store’dan indirilebilir. Tarayıcının iPhone ve Android tabanlı tabletler için geliştirilen sürümleri 2013 sonbahar aylarında kullanıma sunulacak. Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcının tanıtım sayfasına mbrowser.yandex.com.tr adresinden ulaşılabilir.