Anasayfa Teknoloji AMD’den Sunucu Tabanlı ARM İşlemci

AMD’den Sunucu Tabanlı ARM İşlemci

amdden-arm-işlemci

AMD tarafından üretilecek olan x86 mimarili çipler sunucu tabanlı olacak. İşte işlemci rekabetini arttıracak yenilik…

AMD’nin ilk ARM atılımının gelecek sene başlayacağı düşünülüyor. Seattle’dan alınan bilgilere göre sunucu tabanlı ARM işlemciler 2014’ün ikinci yarısı satışa sunulacak.

Çip, yeni ARM Cortex A-57 mimarisi üzerine kurulacak. Ayrıca sekiz ve on altı çekirdekli sürümleriyle gelecek. İşlemcinin 2GHz ya da daha yüksek hızlarda çalışacağı düşünülüyor. ARM piyasasında umut edilen ise 64-bit mimariye sahip ARM işlemcilerin daha güçlü ARM sunucular yaratacağı ve piyasadaki x86 mimariye sahip sunucu ARM’lerinin pazardaki gücünü elinden alacağı.

AMD, Berlin mimarisine ait ARM’lerini 2014’ün başlarında piyasaya sürecek. Berlin, Streamroller mimarisine sahip x86 işlemciler olup, bazı jenerasyonlarında ise HSA’nın bir parçası olan entegre grafik yongaları olacak. AMD, sunucu sistemlerde GPU konusunda baskısına devam ediyor. Gelişmeleri ise bekleyip göreceğiz.

Warsaw kod adlı çip ise 2P/4P sunucular ve yüksek performanslı bilgisayarlar için dizayn edildi. Bu çekirdek Operton 6300’ün yerini alacak ve eski soketle de uyumlu olacağından ötürü kolay bir yükseltmenin önünü açacak. İşlemci 12 ila 16 Piledriver çekirdeğe sahip olacak. Aynı zamanda ürün, tıpkı Berlin’de olduğu gibi 2014’ün başları için planlandı.