Anasayfa Teknoloji Şirketler Big Data Güvenliğinde Başarısız

Şirketler Big Data Güvenliğinde Başarısız

büyük-veri-güvenliği

Firmaların sadece %35’i güvenlik açıklarını tespit edebiliyor.

McAfee’nin Anti Virüs raporlarına göre Big Data’dan yani büyük veriden elde edilen analiz sonuçları oldukça şaşırtıcı. Zira şirketler bu verilerin güvenliği konusunda hiçte başarılı değiller.

Rapor ve kaynaklara göre, piyasadaki şirketlerin sadece %35’i güvenlik açıklarını hızlıca tespit edebiliyorlar, bazı kuruluşlar ise Big Data’nın üstesinden dahi gelemiyorlar. Bu bağlamda şirketlerin Big Data’yı analiz edip, depolayamadıklarından ötürü güvenlik  açıklarını bulmaları oldukça uzun zaman alıyor.

Bu şirketlerden sadece üçü açıkları dakikalar içerisinde tespit edebiliyor. Kalan %22’lik kısmın bu açıkları tespit etmeleri bir günü buluyor. %5 ise bir hafta içerisinde açıkları tespit edebiliyor. McAfee’nin başkan yardımcısı ve teknoloji sorumlusu Mike Fey, şirketlerin mücadele sırasındayken neler olup bittiğini anında öğrenmeleri gerektiğini, olan biteni daha sonra öğrenmenin hiçbir anlamı olmadığını belirtti.

Fey, bu çalışmaların uzun zamandır şüpheli olan bir soruyu netliğe kavuşturduğunu belirtti. Ayrıca Fey, çoğu kuruluşun çok kısa bir sürede açıkları tespit edebilip, edemedikleri sorusuna cevap vermeleri gerektiğini söyledi. Ancak bu soruya cevap verebilecek şirketlerin olaylar başlamadan durdurabileceklerini söyledi.