Anasayfa Haber Nvidia Shield 27 Haziran’da Piyasaya Sürülüyor

Nvidia Shield 27 Haziran’da Piyasaya Sürülüyor

Nvidia Shield'in çıkış tarihi ve fiyatı kesinleşti.
Nvidia Shield’in çıkış tarihi ve fiyatı kesinleşti.

Nvidia’nın Android mobil konsolu Shield’in çıkış tarihi ve piyasa fiyatı belli oldu.

Nvidia, Shield’i ilk duyurduğunda fiyatının ne olacağı merakla bekleniyordu. Çünkü konfrolu yapısı ve Android işletim sistemiyle oyuncuların rüyalarındaki mobil konsolu haline gelmişti.

Firma, oyun severlerin cebini düşünmüş olacak ki, Shield’in fiyatını 299 Dolar olarak açıkladı. İlk duyuruda fiyatının 350 Dolar civarında olacağı belirtilmişti.

Ayrıca bir başka sevindirici haber, konsolun çıkış tarihinin kesinleşmesi oldu. Ağustos ayında piyasaya sürülmesi beklenen Shield’in çıkış tarihi 27 Haziran olarak kesinleşti.

Nvidia proje sorumlusu Jason Paul, blog yazısında konsolun fiyatını oyunculardan gelen geri bildirimlerden sonra değiştirdiklerini açıkladı. Yeni nesil konsolların fiyatlarının açıklandığı şu dönemde, Shield’in etiket fiyatının düşürülmesi şaşırtıcı bir hamle olmadı.

PlayStatin 4’ün fiyatı 400 Dolar, Xbox One’ın ise 500 Dolar olacağı açıklanmıştı. Nvidia Shield fiyatının 350 Dolar civarında olması, satış açısından sıkıntı oluşturabilirdi.

Shield’ın teknik donanımı hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, daha önceden hazırladığımız haberimize göz atabilirsiniz.