Anasayfa Mobil Galaxy S4 Touchwiz Performans Arttırma Rehberi

Galaxy S4 Touchwiz Performans Arttırma Rehberi

Android’in gelişmesinde ciddi bir paya sahip olan Samsung, son yıllarda çıkardığı Galaxy serisinin yüksek satış rakamlarına ulaşmasıyla, toplam satışlar bazında, tek telefonla pazarda yer alan Apple’ı bile geride bırakmış durumda. Son çıkardığı Galaxy S4 modeli ise şimdiden yüksek satış rakamlarına ulaştı.
Tabii ki her ne kadar Samsung telefonları güçlü ve yenilikçi yapıları ile beğeni kazanmış olsalar dahi, bazı eksi yanları da yok değil. Özellikle Touchwiz adıyla tabir edilen, saf android’in üzerine işlenmiş olan ara yüzü, oldukça eleştiriliyor. Bu eleştirilerin boyutu bazen o kadar büyük oluyor ki, S4 kullanıcıları, cihazlarının güçlü işlemcisi ve yüksek ram miktarına rağmen çok yavaş ve kasılarak çalıştığını iddia edip telefonlarını başka bir marka ile değiştirme yoluna bile gidebiliyorlar. Telefonuna root yapabilen kullanıcılar, yükledikleri Custom romlarla bu sorunu çözebilirken, root yapıp cihazlarını garanti dışında bırakmak istemeyen diğer kullanıcılar için tek çözüm, farklı launcherlar kullanıp touchwiz arayüzünü devre dışı bırakmak oluyor.

Peki size touchwiz’i birkaç ufak ayarla çok hızlı çalışan, stabil bir canavara dönüştürebileceğinizi söylesem ne derdiniz? Üstelik herhangi bir root işlemi yapmadan.

Bunun için yapmanız gereken önce ayarlar menüsüne girerek diğer menüsüne geçmeniz ve burdan en alta inip cihaz hakkında bölümüne gelmeniz. Buraya geldikten sonra en alttaki yapım numarasının üstüne 7 kere ard arda basın. Bunu eğer başarı ile yaparsanız geliştirici modunu aktıif hale getireceksiniz.

Bu işlemi yaptıktan sonra geri dönerek yine diğer menüsü altındaki geliştirici seçeneklerine tıklayın.  Açılan sayfada öncelikle geliştirici seçeneklerini aktif edin. Bu bölüm telefon geliştiricileri için olmakta olup bahsettiğimiz ayarlar dışında hiçbir bölümü değiştirmeyin.

Geliştirici Seçenekleri S4 Ayarlar

Geliştirici seçenekleri aktif olduktan sonra, sayfayı aşağı doğru kaydırarak çizim bölümüne gelin ve burda sırasıyla Pencere animasyon ayarı, Geçiş animasyon ölçeği ve Animatör süre ölçeği ayarlarını “Animasyon kapalı” moduna getirin. Bundan sonra ise en aşağı inerek “Arkaplan işlemlerini sınırla” seçeneğini gelerek, “Arkalan işlemi yok” seçeneğine tıklayın.

Arka Plan işlemleri

Burda yaptığımız ayarlarla ilk olarak touchwiz içerisindeki pencere geçiş animasyonları gibi özellikleri kapatıyoruz. Ayrıca Arkaplan’da çalışan uygulama sayısını da kapatarak daha çok ram kullanılmasını sağlıyoruz. Korkmayın güncellemeleriniz düzenli olarak gelmeye devam edecektir. Ancak eğer bir problem yaşarsanız yeniden bu ayara gelip standart limiti seçerek normal haline döndürebilirsiniz.

Tüm bu işlemler bittikten sonra yeni bir telefon almış gibi cihazınızı keyifle kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca bu ayarlar pil ömrüne de olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Ayrıca sadece touchwiz hızlanmakla kalkmayacak aynı zamanda tüm uygulama açılış hızları da oldukça hızlanacaktır. S4’de en çok şikayet edilen kamera, rehber ve galeri açılış hızları da olukça hızlanarak sizi şaşırtacak. Ancak bir kez daha belirtelim ki tavsiye ettiğimiz ayarların dışında, geliştirici menüsünden başka hiçbir değişlik yapmayın.

Galaxy S4 Hızlandırma Video Rehber Bağlantısı için Tıklayın…

Samsung Galaxy Note 3 İncelemesi için tıklayın…