Anasayfa Haber Finlandiyalı Çılgın, Sınırları Aştı !

Finlandiyalı Çılgın, Sınırları Aştı !

amd-amu-the-stilt

Finlandiyalı Overclock tutkunu, kendi BIOS optimizasyonu ile AMD işlemcilerdeki Super Pi performans sorununu çözdü.

AMD’nin Super Pi performansına genel olarak baktığımızda pek de olumlu yorumlarla karşılaşmıyoruz. Özellikle x87 komut setleriyle beraber AMD’nin mimari limitlere takıldığı söyleniyordu. Fakat işin aslı yeni ortaya çıktı ve sorunun AMD paltformu için BIOS geliştiren ve optimize eden geliştiricilerden kaynaklandığı gün yüzüne çıktı.

Finlandiyalı OverClock tutkunu The Stilt, anakart üreticilerine sunulan BIOS geliştirme rehberini okudu ve rehberdeki yönergeleri kullanarak BIOS’ta bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Akabinde performansın nasıl önemli miktarda artırılabileceğini bizlere göstermiş oldu. Şaşırtıcı olan, tüm bu karmaşık işlerin üstesinden tek kişinin gelmesi ve bu güne kadar geliştiricilerin bunu başaramamış olması.

The Stilt, videosunda 4.10GHz hızında çalışan A10-6800K işlemcinin Super Pi’yi 17 dakika 34 saniye içerisinde tamamladığını gösterdi. Richland kod adlı en hızlı 5GHz işlemcinin bu testi 18 dakika 15 saniyede tamamladığını düşünürsek, gerçekten takdire şayan bir çalışma olduğunu kabul etmeliyiz.

Çalışmasını bir yazılım haline getiren The Stilt, isteyen kullanıcıların yamayı indirerek BIOS’taki bu sorunu düzeltmesini ve Super Pi testlerinde AMD işlemciler ile daha iyi sonuç almasını sağlıyor.

Söz konusu pakete buradan ulaşabilirsiniz.

the-stilt-richland