Anasayfa Mobil Age of Empires, iPhone ve Android’e Geliyor

Age of Empires, iPhone ve Android’e Geliyor

Age of Empires Online

Microsoft’un Free to Play oyunu Age of Empires Online, akıllı telefonlara gelebilir.

Microsoft’un Xbox ve PC oyunlarını Apple’ın iPhone’una, Google’ın Android işletim sistemini çalıştıran cihazlara ve diğer akıllı telefon platformlarına bu mali yılın sonlarına doğru, üçüncü parti bir geliştiriciyle yapılacak bir ortaklıkla getireceği söyleniyor.

Reuters’dan alınan bilgilere göre, Japon geliştirici Klab, söz konusu oyunları Apple’ın akıllı telefonlarına ve Google’ın Android’ine getirecek. Aktarılanlara göre, The Nikkei isimli Tokyo’da bulunan bir outlet market, haberin kaynağı olarak gösteriliyor. Henüz Windows Phone, Windows RT ve Windows 8 işletim sistemlerine gelmemiş Age of Empires oyununun bu platformlara ne zaman geleceği ise belirtilmiyor.

Bu söylentilerin ardından konuşan Microsoft sözcüsü, Age of Empires oyununun iOS ve Android cihazlara, ayrıca Windows Phone’a geleceğini doğruladı:
Bugün, KLab Inc., Microsoft bir anlaşma gerçekleştirerek Age of Empires serisinin İngilizce sürümünü iOS ve Android platformları için geliştirip yayınlayacak, gelecekte de diğer dillerin desteğiyle birlikte Windows Phone’da da sunacaktır. Şu anda Age of Empires dışındaki bir oyunun geliştirilmesi söz konusu değildir.