Anasayfa Makale İncelemeler Motorola ATRIX Android 4.2.2 ROM İncelemesi

Motorola ATRIX Android 4.2.2 ROM İncelemesi

Motorola ATRIX için geliştirlen yeni Kernel’e sahip Android 4.2.2 tabanlı CM10.1 ROM’u inceliyoruz.

ATRIX kullanıcıları GB/JB güncellemesini sunmayacağını açıklayan Motorola tarafından hayal kırıklığına uğraştılmıştı. Motorola tarafından resmi bir kernel de yayınlanmayınca ATRIX kullanıcıları tarafından kullanılan JB/GB ROM’larında video kamerayı kullanamama, donanım hızlandırması problemi gibi birçok problem ortaya çıktı. Bunun üzerine bir grup gönüllü ATRIX’i hayatta tutmak için yeni kernel çalışmalarına başladı.

Çalışmalar Nvidia’nın Tegra için sunduğu yeni 3.1.10 Kerneli temel alınarak başlatıldı. Elde hiçbir gelişme yokken birkaç ay öncesinde proje hızlandı ve mükemmel bir ivme kazandı. Sonunda Alpha aşamasına kadar gelebildi. Şu anda projenin test ekibi ve diğer kullanıcılar tarafından gelen geri bildirimler ile sorunlar çözülmeye çalışılıyor ve Kernel daha iyi bir hale getiriliyor.

Bu yazımızda yeni Kernel’e sahip 4.2.2 tabanlı CM10.1 ROM’un incelemesini yapacağız.

SIMGirişi

Arayüz diğer JB ROM’larında olduğu gibi aynı şekilde. Launcher uygulaması olarak da diğer ROM’larda olduğu gibi Trebuchet 1.0 kullanılmış. 4.2.2’nin diğer Android sürümlerinden arayüz açısından farklı yanı ise Durum Çubuğu’nda değişikliğe gidilmiş olması. Bildirimler ile Özelllik Açma Kapama Widget’leri ayrı sayfaya alınmış ve bu iki sayfa arasında sağ üst köşedeki simgeye tıklayarak geçiş yapabiliyorsunuz.

HomeScreen  CallDialer

TelefonHakkında   FileExplorer

Dosya yöneticisi olarak CM ROM’lar için geliştirilmiş olan File Manager 1.0.1 Kullanılmış. Kullanımı oldukça rahat ve başarılı. Müzik oynatıcı olarak Apollo’ya yer verilmiş. ROM’un kiçinde ses efetklerini düzenlemenize yardımcı olacak Ses Yöneticisi de bulunmakta. Ekolayzer ayarlarını bu program aracılığı ile yapabiliyorsunuz.

Şu anda ROM’un büyük sorunlarından bir tanesi Kamera kalitesi ile ilgili sıkıntı. Kamera şu an için kalitesi çok düşük fotoğraflar çekiyor. Kullanıcılar tarafından da şikayet edilen bu konu ilerleyen zamanlarda düzeltilecektir. Kamera’nın Flash’ı ile ilgili çalışmalar da devam ediyor.

Telefonda fazla yavaşlık hissedilmiyor. Göze çarpan takılmalar yok. Pil performansı şu an için idare eder durumda. CPU Mod’larında yapılan değişiklikler ile pil/performans dengesini istediğiniz şekilde ayarlamanız mümkün.

Kablosuz ayarları arasında Kablosuz Optimizasyonu seçeneğini de görmekteyiz. Kablosuz açıkken pil kullanımını en aza indirdiği söyleniyor fakat bu konuda detaylı bir incelememiz mevcut değil.

Sonuç olarak; ROM’un henüz stabil kullanım için çok da uygun olduğunu belirtmek lazım. Ancak projeyi yürüten ekibin ortaya koyacağı ivmeye bağlı olarak sorunların çözüleceğini umut ediyoruz. Projenin gelişim aşamalarını ve uyumlu ROM’lara nasıl ulaşacağını bu adresten takip edebilirsiniz.