Anasayfa Teknoloji Intel, Mobil İşlemci Pazarında Ne Yapacak?

Intel, Mobil İşlemci Pazarında Ne Yapacak?

Analistler Intel'in geleceğini parlak görüyor.
Analistler Intel'in geleceğini parlak görüyor.
Analistler Intel’in geleceğini parlak görüyor.

Intel’in Atom işlemcilerinin yakaladığı başarıdan memnun görünen Intel, mobil platformun üzerine gitmeyi planlıyor.

RBC’nin analisti Mark Sue’nun söylediğine göre Intel’in yeni Atom mimarisi gelecekte oldukça popüler olup, mobil platformlara daha fazla dağılacak. Sue aynı zamanda Intel’in yeni Atom işlemcilerinin gelecekteki dinamik ve güçlendirilmiş yapısı gelecekte mobil alandaki pazar payını oldukça yükseltecek.

Bunun en somut kanıtı olarak Samsung’un Galaxy Tab 3’te kullandığı Clover Trail çipini rahatlıkla gösterebiliriz. Aynı zamanda RBC Intel’in yeni nesil Atom işlemcilerinin bu yıl için 380 milyon dolar olan satışların mobil sektörde 2016 yılında 3.7 milyon dolara sıçarayacağını bekliyor. Hepimizin bildiği üzere Intel 2013’ün sonunda Silvermont kod isimli işlemcilerini piyasaya sürmeyi planlıyor. Bunu takiben de Airmont kod isimli işlemcilerini de 2014 yılı içerisinde bekliyoruz.

Sue, aynı zamanda şuan ARM ve Qualcomm şirketlerinin hüküm sürdüğü mobil işlemci piyasasını gelecekte Intel’in ele geçireceğini öne sürüyor. Gelişen teknolojileri ve büyüyen piyasayı düşünürsek, aslında hiçte hayal edilemeyecek bir senaryo değil. Ayrıca Sue, Qualcomm’un artık kendini tekrar etmeye başladığını da sözlerine ekledi.