Anasayfa Haber Intel’in Daha Fazla İşlemciye İhtiyacı Var

Intel’in Daha Fazla İşlemciye İhtiyacı Var

Brian Krzanich'in Intel için sağlam planları var.
Brian Krzanich'in Intel için sağlam planları var.
Brian Krzanich'in Intel için sağlam planları var.
Brian Krzanich’in Intel için sağlam planları var.

Intel CEO’su Brian Krzanich mobil pazarındaki büyüme için daha fazla Atom işlemciye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Mayıs ayı itibariyle Paul Otellini’nin boş bıraktığı CEO koltuğuna oturan Brian Krzanich, Intel’i hareketlendirmeye çalışıyor. Krzanich, akıllı telefon ve tabletler için gereksinim duyulan işlemcilerden daha fazla üretilmesi gerektiğini savunuyor.

Firma Atom serisi düşük enerji tüketimli işlemciler için kullandığı üretim tezgahına devam edecek. Ancak masaüstü ve laptoplarda olduğu kadar, mobil pazarda ucuza satılabilecek daha fazla işlemci üretilmesi planlanıyor. Krzanich’in bu dobra açıklamaları San Francisco’daki basın toplantısında gerçekleşti. Brain Krzanich “Firma ne kadar büyür ve başarılı olursa, zorlu değişimleri de o kadar çabuk kabul eder” dedi.

Intel’in CEO’sunun bu düşünceleri yabana atılacak gibi değil. Son yıllarda mobil pazardaki pasta boyutu gittikçe artıyor. Firmalar ellerindeki payları rekabet ederek büyütmeye çalışıyor. İnternette dolaşmak, mail atmak, ücretsiz konuşma yapmak, video izlemek, paylaşım yapmak gibi birçok özellik şu an avucunuzun içerisindeki ufacık cihaz sayesinde gerçekleştirilebiliyor. Bu cihazların ulaşılabilirliği de artıyor. Araştırmacılar mobil pazardaki büyümenin önümüzdeki yıllarda da giderek büyüyeceğini savunuyor.

Intel’in son zamanlarda bu pazarda pay kaybettiği bir gerçek. Firma her ne kadar işlemci üretimi konusunda halen lider konumda gibi gözükse de, birçok farklı firma bu alandaki tepeye ulaşmak için tüm imkanlarıyla çalışıyor. Bu sebeple Krzanich, Atom mühendisliğinin geliştirimesi yönünde de yeni çalışmalara başlanacağını açıkladı.

Firma bu yıl içerisinde Intel destekli, set-üstü TV kutularını da pazara sunmayı amaçlıyor. Medya firmaları ile olan görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor. Yani bu yıl sonuna kadar Intel, TV pazarına da ciddi bir biçimde el atmış olacak. Brain Krzanich firmanın bu atılımı hakkında “Bu endüstride tecrübeli değiliz. O yüzden teknik bilgilendirmeler alıp dikkatli davranmalıyız. Böylece oyunu değiştirecek bir cihaz geliştirebiliriz” dedi.

2015 yılına gelindiğinde tablet sevkiyatının, PC pazarını geçeceği düşünülüyor. Intel şimdiden önlemlerini almaya başladı.