Anasayfa Makale Hayat Star Chart Artık Ücretsiz

Star Chart Artık Ücretsiz

star chart

Popüler astronomi uygulaması Star Chart, Windows 8 için gelen büyük bir güncellemeyle birlikte artık ücretsiz!

Star Chart’ın Windows 8 serüveni, işletim sisteminin deneme sürümlerinin yayınlanmasıyla başladı. Önceleri kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan Star Chart, Windows 8’in final sürümünün çıkışıyla birlikte ücretli hale geldi. Uygulamanın geliştiricisi olan İngiliz Escapist Games, bu hafta yayınladığı devasa güncellemeyle uygulamayı tamamen ücretsiz hale getirdi.

Uygulamanın ücretsiz olması, firmanın para kazanma hevesinin yok olduğu anlamına gelmiyor. İngiliz firma yeni uygulama içi satın almalarla para kazanmayı hedefliyor.

Elbette bu yeni güncellemeyle değişen tek şey uygulamanın ücreti değil. Yeni eklenen pek çok özelliğin yanında ses kontrolü en büyük yenilik olarak gözümüze çarpıyor.

Yazılımsal yenilikler dışında, firmanın kurucularından San Shepherd’ın yaptığı açıklamaya göre Escapist Games, Intel ile birlikte uygulamanın ultrabook ve tabletlerde daha stabil çalışması için çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar sayesinde ARM tabanlı tabletlerde olmayan yepyeni özellikler yeni nesil tablet be ultrabook’larda olacak.