Anasayfa Makale Hayat Boba Fett’i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz

Boba Fett’i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz

Star Wars serisinin efsanevi karakteri Boba Fett'in ilk görüntüleri ortaya çıktı.
Star Wars serisinin efsanevi karakteri Boba Fett'in ilk görüntüleri ortaya çıktı.
Star Wars serisinin efsanevi karakteri Boba Fett'in ilk görüntüleri ortaya çıktı.
Star Wars serisinin efsanevi karakteri Boba Fett’in ilk görüntüleri ortaya çıktı.

Lucas Film tarafından Boba Fett’in ilk kostümüne ait görüntüler ortaya çıktı.

Star Wars: The Empire Strikes Back filminde ilk defa izleyici karşısına çıkan Boba Fett, sinemaya da yeni bir kötü karakter kazandırmıştı. Tabi bazılarına göre Boba Fett, kötü bir karakter değil. Sadece amaçları doğrultusunda herşeyi yapabilecek bir ölüm makinası.

1980 yılında ilk defa beyaz perdeye yansıtılan bu karakter, bilim-kurgu severler tarafından benimsenmişti. Star Wars etkinliklerinde mutlaka Boba Fett kostümüne sahip birilerini görebilirsiniz. Bilim-kurgu dünyasının bu acımasız kelle avcısının nasıl ortaya çıktığına dair ilk görüntüler resmi olarak paylaşıldı.

İlk defa 1978 yılında Boba Fett’in kostümünün bir prototip tasarımı yapıldı. Paylaşılan siyah beyaz videoda görüldüğü kadarıyla, üzerinde daha sonradan pek fazla oynanma yapılmamış. Zaten açıklamalarda beyaz zırh üzerine mavi ve yeşil tonlarında renk atılacağı belirtiliyor. Fett’in meşhur dartları, alev silahı, roketi ve tüfeği değişmeden beyaz perdeye yansıtılmış.

Lucas ilk tasarımlarında Boba Fett’i, bir SuperTrooper olarak hayal ediyordu. Güç (Force) üzerinde hakimiyeti bulunan bu asker birimi, imparatorluğun da en önemli sınıfı olacaktı. Ancak daha sonradan karakterin bir kelle avcısı olmasına karar verilmiş.

Aşağıdaki video 28 Haziran 1978 tarihinde çekilmiş. Lucas, Skywalker Çiftliğini kurmadan önce çalışmaları için California’daki Victorian Konutu’nda kalmaktaydı. Video, özel bir ekip ile bu konutun bahçesinde çekilmişti. Kostüm ise filmin kurgu uzmanı Duwayne Dunham tarafından giyilmişti.