Anasayfa Haber Firefox Destekli Telefonlar Bu Hafta Piyasa Sürülüyor

Firefox Destekli Telefonlar Bu Hafta Piyasa Sürülüyor

ZTE Open, piyasaya giriş yapmaya hazırlanıyor.
ZTE Open, piyasaya giriş yapmaya hazırlanıyor.
ZTE Open, piyasaya giriş yapmaya hazırlanıyor.
ZTE Open, piyasaya giriş yapmaya hazırlanıyor.

Firefox işletim sistemine sahip telefonlar önümüzdeki perşembe günü itibariyle İspanya’da satışa başlayacak.

İspanyol Telefonica operatörünün taşımacılığını üstlendiği ZTE Open telefonlar önümüzdeki perşembe günü piyasaya sürülecek. Böylece Firefox işletim sistemi mobil pazara ilk defa giriş yapmış olacak.

Mozilla Firefix işletim sistemi ile desteklenmiş ZTE Open’ın fiyatının oldukça uygun olacağı açıklandı. Firma açık-kaynaklı, web tabanlı işletim sistemi ile Apple ve Google’ın domine ettiği pazarda söz hakkına sahip olmak istiyor.

Telefonun fiyatının 69 Euro olacağı açıklandı. Telefonica ile 2 yıllık anlaşmaya imza atanlar aylık 2.38 Euro ödeme ile de bu telefona sahip olabilecek. Şu an piyasada bulunan birçok telefondan daha ucuz olan ZTE Open’ın performansının da başarılı olduğu belirtiliyor.

ZTE Open’ın 3.5-inçlik 480×320 çözünürlük sağlayan dokunmatik bir ekranı var. 3.2 Megapiksellik kamerası ile kaliteli çekimler yapılabiliyor. Ayrıca 256 MB RAM ve 512 MB hafızaya sahip. ZTE Open hafızası, microSD kart çıkışı sayesinde 4 GB’a kadar yükseltilebiliyor.

Piyasadaki diğer amiral telefonlarla karşılaştırıldığında oldukça basit gözüken ZTE Open’ın satışları nasıl olacak merakla bekliyoruz. Ancak firma şimdilik gözünü yükseklere dikmiş durumda değil. Attıkları ilk adım onlara mobil pazarında büyük kazançlar sağlayabilir. Fiyat-performans bakımından ele alındığında, birçok kişinin ucuz telefon seçeneklerinden ilki olabilecek kapasitede.