Anasayfa Haber Apple, Artık Samsungla Çalışmıyor

Apple, Artık Samsungla Çalışmıyor

apple-samsungla-calismiyor

Apple, artık ezeli rakibi Samsung’dan işlemci tedarik etmeyecek.

Wall Street Journal’ın haberleri ve bizim kaynaklarımıza göre Apple, kendisine çip üretmesi için Taiwan Semiconductor Manufacturing Company isimli şirketle anlaşmaya varıyor. Eğer anlaşma bahsedildiği gibi gerçekleşirse, Apple yıllardır sorun yaşadığı Samsung ile işbirliği yapmaktan kurtulacak.

Aslında Apple’ın bu hamlesi çok şaşırtıcı olmadı. Zira şirket zaten yollarını ayırmaya yavaş yavaş başlamıştı. Bellek modüllerini Toshiba’nın üretmesi ve ürünlerinin ekranını da LG ve Sharp’tan tedarik etmesi bu duruma en güzel kanıttı. Ancak ne olursa olsun Apple’ın Samsung’a bağımlılığı bir gerçek. Her ne kadar yüzde üzerinden bir rakam veremesek de, A serisi işlemcilerin Samsung tarafından tedarik edildiğini unutmamamız gerekir.

TSMC ile yapılan anlaşmanın hem A serisi hem de gelecek nesil 20nm A serisi işlemcilere karşı olarak yapıldığı düşünülüyor. Eğer planlar istenildiği gibi giderse, TSMC işlemcileri 2014’ün başında piyasaya sürecek.

Hepimizin hatırladığı gibi Apple daha önce de TSMC ile anlaşmaya çalışmıştı. Fakat söylentiler Tayvanlı şirketin Apple’ın istediği hız ve güçte işlemcileri üretemediği yönündeydi. Fakat görünüşe göre iki firma, aralarındaki sorunu çözmüşler.