Anasayfa Haber Apple, Güneş Enerjisi Kullanıyor

Apple, Güneş Enerjisi Kullanıyor

apple_solar_energy

Apple gibi dünyaca ünlü şirketlerin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeleri oldukça sevindirici.

Apple’ın açıklamasına istinaden şirket, Reno, Nevada’da kuracağı veri merkezinin harcayacağı gücü NV Energy ile beraber güneş enerjisi sayesinde karşılayacak.

Açıkçası Apple’ın yeni veri merkezinde yenilenebilir bir enerji kaynağı kullanmasını, şirketin hedefinin bir parçası olarak yorumluyoruz. Zira Nevada’da güneş, bulabileceğiniz en güçlü enerji kaynağı ve bu yüzden diğer seçenekler önemini yitiriyor. Yeni güneş sistemi düzeneği Sierra Pacific Power’a enerji sağlayacak. Bu bağlamda Sierra Pacific Power da proje tamamlandığında Apple’ın veri merkezine yılda 43.5 milyon kilowatt net enerji sağlayacak.

Bir diğer konu ise Apple’ın zaten Amerika’daki en büyük veri merkezinde de güneş enerjisi kullanması. Şirketin Maiden, North Carolina’daki merkezi, 167 milyon kilowatt saat enerji üretiyor ve bu da 17,600 evin bir yıllık enerji ihtiyacına tekabül ediyor. Enerjiyi sağlayan tesis ise 100 dönümlük bir araziye sahip, tesisin yakıt hücresi de bu alana dahil. İronik olan ise Apple için North Carolina bölgesindeki kömür kaynakları enerji bakımından daha zengin ve ucuz olmasına rağmen, güneş enerjisini tercih edilmesi. Açıkçası Apple’ın bu eylemindeki nedeni bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz şey, güneş enerjisinin doğayı kirletmediği.