Anasayfa Haber Nokia Android’e Tam Geçiş Yapmalı mı?

Nokia Android’e Tam Geçiş Yapmalı mı?

Nokia Lumia 928
Nokia Lumia 928
Nokia Lumia 928
Nokia Lumia 928

Nokia’nın akıbeti üzeri konuşma yapan araştırmacı, hepimizin aklındaki düşünceyi mantıklı bir üslupla dillendirdi.

En sonunda bir araştırmacı Nokia takipçilerinin yıllardır söylediği bir konu üzerinde durdu. Elbette bahsettiğimiz şey Nokia’nın Windows Phone macerasından kurtulup, Android’e adapte olması.

Bernstein Research’ten Pierre Ferragu, Nokia’nın birkaç adımla çok kısa zamanda fazla para kazanabileceğini söyledi. Ayrıca Nokia’nın bu yıl Android tabanlı cep telefonları geliştirip, piyasaya sürmesinin şirketin akıbeti için çok önemli bir hamle olacağını vurguladı. Şirketin durumu daha da kötüleşip, iş işten geçmeden bu politikanın izlenmesi gerektiğini söyledi.

Aslında Nokia’nın Lumia 800 ve Lumia 920 ile mükemmel işler çıkardıklarını söyleyebiliriz. Şirket, Lumia serisiyle gayet yalın ve estetik bir tasarımı kullanıcılarına sunsa da maalesef Windows Phone 8 istenileni kullanıcılara veremiyor. Açıkçası Android’e ve iPhone’a adapte olmuş kullanıcılar, mevcut platformların kendilerine yeterli geldiğini düşünüyorlar. Bu nedenden dolayıdır ki, farklı bir işletim sistemi kullanıcıları hiç cezbetmiyor.

Yaşanan tüm olaylara baktığımızda ise Microsoft’un üzerine gittiği politika, piyasadaki en güçlü Windows Phone üreten firmaya zarar vermekten öteye gidemiyor. Sunduğu işletim sistemine sahip telefonlarsa başarılı olmasına karşın çok az bir kullanıcı kitlesine sahip.