Anasayfa Haber Qualcomm’dan Akıllı Saat!

Qualcomm’dan Akıllı Saat!

qualcomm-toq-akıllısaat

Apple’dan sonra Qualcomm da akıllı saat projesini onayladığını açıkladı.

Qualcomm’un TOQ ismini verdiği akıllı saat projesi oldukça ilginç gelse de açılımının ne olduğunu maalesef bilmiyoruz. Hatta tam olarak neyi ifade ettiğine ilişkin fikrimiz bile yok.

Qualcomm’un çıkartacağı saat hakkında verdiği bilgiler ise diğer firmaların projelerinden farklı değil. Ürün tamamen kullanıcının gündelik bilgilerine ulaşmasını sağlayacak biçimde tasarlanmış. Kablosuz bir şekilde telefonunuza entegre ettiğiniz bu saat size mesajlarınızı görüntülemenizi, ses dosyalarını oynatıp video izleyebilmenizi ve resimlerinizi görüntülemenize olanak sağlayacak. Aynı zamanda telefonun sahip olduğu batarya oranını da görüntüleyebileceksiniz.

Kısacası Qualcomm’un sunduğu üründe, diğer akıllı saatlerde olmayan yeni bir özellik göremiyoruz. Tıpkı Apple, Sony, Foxconn gibi markaların geliştirdiği akıllı saatler gibi salt bir fikir olarak bizlere yansıyor. Bu bağlamda Qualcomm’un bu projede farkını ortaya koyacak adımın ne olacağı meçhul. Açıkçası şu an ürüne ilişkin bir somut belge olmadığından ötürü akıbetinin ne olacağını da bilmiyoruz.

Öte yandan Apple’ın Japonya, Rusya, Tayvan ve Meksika’da akıllı saatinin isim haklarını satın aldığını belirtmekte fayda var. Ürünün ismi ise tahmin ettiğimiz gibi iWatch olacak.