Anasayfa Teknoloji Sharp’tan Ultra HD Dokunmatik Monitör

Sharp’tan Ultra HD Dokunmatik Monitör

Sharp, dokunmatik olan ve 32 inç büyüklüğündeki monitörünü tanıttı.
Sharp, dokunmatik olan ve  32 inç büyüklüğündeki monitörünü tanıttı.
Sharp, dokunmatik olan ve 32 inç büyüklüğündeki monitörünü tanıttı.

Ultra HD görüntü konusunda ASUS’u saf dışı bırakmak isteyen Sharp, yeni monitör modelini tanıttı.

Sharp, geçtiğimiz günlerde Ultra HD özelliğine sahip, 4K2K kalem kullanılabilen dokunmatik monitörünü tanıttı. 32 inç büyüklüğündeki ekrana sahip olan Sharp PN-K322B, 3840 x 2160 çözünürlüğünde IGZO LCD paneli barındırıyor. Bu panel üzerinde parmaklarınızı kullanarak şablon oluşturma ve yazı yazma gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Bu monitörde özel geliştirilen bir kalem kullanılmış. Ancak monitörde kalem kullanmak zorunlu değil. Kendi parmaklarınızı kullanarak da dokunmatik ekranda işlem veya çizim yapabilirsiniz.

Yalnızca 36 mm kalınlığa sahip olan ekran, LED arka ışıklandırması kullanıyor. Sharp firmasının geliştirilmesine katkıda bulunduğu cihazda IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide) teknolojisi bulunuyor. Bu özellik sayesinde görüntü kalitesi bir kat daha artarak karşımıza çıkıyor. Bir HDMI ve bir DisplayPort girişlerine sahip olan cihaz, DisplayPort kullanıldığında 3840 x 2160 çözünürlükte 60p değerini verebiliyor. Ayrıca HDMI girişinde de aynı çözünürlüğe ulaşabiliyor. Ancak 30p değerini veriyor.

Cihazın fiyatlandırması konusunda ise şimdilik bir bilgi bulunmuyor.