Anasayfa Haber Windows Server 2012 R2 Essentials Preview Sürümü Çıktı

Windows Server 2012 R2 Essentials Preview Sürümü Çıktı

Windows Server 2012 R2

Sunucu sistemleri için özel olarak geliştirilen Windows Server 2012 Essentials’ın Preview sürümü çıktı.

2012’de, Microsoft tarafından bir açıklama yapılmış ve Windows Home Server serisinin yeni bir sürümü çıkmayacağı belirtilmişti. Bu kararı Windows Server 2012 Essentials isimli yeni bir işletim sistemi çıkarmak için alan Microsoft, yeni işletim sisteminin ilk ayrıntılarını duyurdu.

Microsoft, blogunda yayınladığı gönderide Windows Server 2012 R2 Essentials’ın şu anda herkes tarafından indirilebilir olduğunu yazdı. R2 güncellemesiyle gelen değişikliklerden de kapsamlı bir şekilde bahsedilmiş. Bu değişikliklerden biri ise sunucu üzerinde Windows Server Essentials sanal konuk bilgisayarı oluşturabilmek. İşlem otomatik olarak bir yükleme sihirbazı tarafından ya da sistem yöneticisi tarafından elle yapılabiliyor.

Yukarıdaki görselde görüldüğü gibi yeni durum sayfasında da değişiklikler mevcut. Sistem yöneticileri bu sayfadan birçok Microsoft hizmetinden hangisinin sistemlerinde etkin, hangisinin devre dışı olduğunu kolay bir şekilde görebiliyor. Sağlanan hizmetlerin arasında Office 365, Windows Azure Active Directory, Windows Intune ve Windows Azure Backup gibi hizmetler de bulunuyor.

Windows Server 2012 R2 Essentials Preview indirmek için tıklayın.