Anasayfa Haber XBOX One ve PS4’ü Karşılaştırmak Mantıksız!

XBOX One ve PS4’ü Karşılaştırmak Mantıksız!

xboxone-ps4-karşılaştırma

Microsoft’un ürün planlama uzmanı Albert Penello, Ps4 ve Xbox One’ın donanımsal özelliklerini karşılaştırmanın anlamsız olduğunu söyledi.

Dün Xbox One’ın geliştiricileri, ürünün gömülü 32Mb belleğinin veri yolu genişliğini 102GB/s’den 192GB/s’ye yükselttiklerini açıkladılar.

Microsoft’un sözcüsü bu konu hakkında yapılan yorumlara, artık konsollarda donanımsal özelliklerin çok önemli bir etken olmadığını söyledi. Donanımsal farkların önemimin 1990’larda kaldığını söyleyen yetkili, zamanında yapılan 16-bit ve 32-bit karşılaştırması mantığını artık geride bırakmamız gerektiğini söyledi.

Sony’nin Xbox One’dan daha iyi rakamlar verdiğini söyleyen Penello, bu rakamların hiçbir anlam ifade etmediğini vurguladı. Ayrıca Sony’nin PS4’ün ömrünü öve öve bitirememesine atıfta bulunan Penello, Xbox One’ın geliştiricilerinin, konsolun her parçası üzerinde yüksek performans için ince ayar yaptıklarını söyledi.

Bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemediğini çünkü konuşulanların önemsiz olduğunu belirten Penello, çıkacak konsolun ve oyunlarının harika olacağından bahsetti. Yapılan bu tüm tartışmaların anlamsız olduğunu tekrar vurgulayan Penello, insanların bilgileri olmadıkları konular hakkında birbirleriyle tartıştıklarını söyledi.

Zira hiç birinin Todd Holmdahl ve Nick Baker gibi işlerinde profesyonel ve teknik bilgiye sahip kişiler olmadığını, kendisinin de Mark Cerny gibi bir Playstation 4 mühendisi olmadığını belirtti. Cümlesine, insanların bu konu hakkında neden tartıştıklarını merak ettiğini söyleyerek devam etti.

Son olarak Penollo, çıkacak konsolunun teknik olarak olmasa bile gerek oyun, gerekse deneyim açısından kullanıcılarına en iyisini sunacağını belirtti. Ayrıca kullanıcıların ilgisini çekecek Anında Açılma ve bulut sistemlerinin, konsola olan rağbeti kesinlikle artıracağını da sözlerine ekledi.