Anasayfa Makale Hayat Dragonlance Trailer Project ekibi 12 yıl sonra yeniden bir araya geldi!

Dragonlance Trailer Project ekibi 12 yıl sonra yeniden bir araya geldi!

Dragonlance Trailer Project Ekibi
Dragonlance Trailer Project Ekibi
Dragonlance Trailer Project Ekibi
Dragonlance Trailer Project Ekibi

FRPNET, Dragonlance Trailer Project Ekibini 12 yıl sonra bir araya getirdi. İşte o trailerın hikayesi…

1999 yılında Dragonlance Trailer Project adında bir proje başlatılmıştı. Proje içerisinde genç üniversite öğrencileri bulunuyordu. 17 aylık uzun ve yorucu çekim aşamalarının ardından 2001 yılında Ejderha Mızrağı karakterlerini ve diyaloglarını barındıran bir dizi fragman yayınlandı.

Dönemin şartları göz önüne alındığında inanılmaz derecede özveride bulunduklarını anlıyoruz. Kostümler, kalkanlar, kılıçlar, makyajlar hep bu genç ekibin ortak çalışmasıyla ortaya çıkartılmış. Yeri geldiğinde sadece ufak bir sahnenin çekimi için saatlerce yol tepmişler. Çoğu zaman da üzerindeki kostümlerle, yerli halkın şaşkın bakışlarına maruz kalmışlar.

İşte bu ekip 12 yıl sonra FRPNET sayesinde yeniden bir araya toplanma fırsatı yakaladı. İlk toplantıda 44 kişilik bir grup oluşturulmuştu. Fragmanın çekimi için kamera arkası, sahne çekimleri, çizimler ve birçok alanda görev paylaşımı yapılmış. Geçen süre zarfında birçok insan da bu projeye yardımcı olmaya çalıştı. Yeniden buluşmaya bu ekipten ancak 10 kişi gelebildi. Çünkü ekibin geri kalanı bu 14 yıllık süreçte birçok ülkeye ve ülkemizin çeşitli illerine dağılmıştı.

Serinin yaratıcıları Margeret Weis ve Tracy Hickman’dan bile övgüler alan bu ekip yeniden buluşup eski günleri yad etti. Biz de FRPNET olarak Kayra Keri Küpçü’nün moderatörlüğünde bu eğlenceli grubun anılarını kaydettik.

Yaşanan zorluklar, komik olaylar, ekibe katılma hikayeleri tüm isimler tarafından birbir paylaşıldı. Bu hikayelerle zaman zaman kahkahalara boğulduk. Bazen de yaşadıkları zorluklara buldukları çözümler ile hayret ettik.

Şimdi lafı fazla uzatmadan bu hoş sohbet içeren videomuzu sizlere sunuyoruz.

Kaynak: FRPNET
Röportaj: Kayra Keri Küpçü
Kamera: Özay Şen – Ali Güngör
Editing: Recep Baltaş
Video: Technopat

Dragonlance Trailer Project’te Kim kimdir, bugün ne yapıyor?

Onur Ereren:
Dragonlance Trailer Project sırasında girdiği Uzay Mühendisliği bölümünü bir şekilde bitirdi; şu anda profesyonel olarak çeviri yapıyor ve adeta bir George McFly edasıyla bilim kurgu yazın çalışmalarını kendine saklıyor.

Efe Erdogan:
1982
Yıldız Teknik Üni. Sanat Tasarim Fak. İletişim Tasarımı Mezunu
Film Sektöründe Sanat bölümünde Freelance olarak çalışıyor.
Oyuncakları, Yakın Tarihi ve Bilim Kurgu’ yu cok seviyor

Burak Özden:
Dragonlance Trailer Project sırasında okuduğu İÜ sosyal antropolojiyi bitirdi. İÜ Cerrahpaşa kampüsünde kriminoloji yuksek lisansi yapti fakat tezini vermeden yazilimci olmaya karar verdi. 2 sene yazılım egitimi alıp İTÜ bilgi teknolojileri yüksek lisansını bitirdi. Su an bir ilaç firmasinda CRM koordinatörü olarak çalışıyor. Heavy metal onun için her şeyi özetliyor. 5 senedir evli ve 2 aylık Arya adinda bir kızı var.

Alican Serbest:
1982
Trailer Project sonrası Babun Film altında kısa film çalışmalarına devam etti. 2006’dan itibaren profesyonel olarak görsel efekt sektöründe çalışmaya basladi. Arog, 7 Kocali Hürmüz, Çok Film Hareketler Bunlar gibi filmlerin görsel efektlerinde çalıştı. Şimdi ise freelance olarak Karakter Animasyonu ve Senaryo konularında çalışıyor ve bir yandan da kısa bir animasyon film yönetiyor.

M. Can Tanyeli:
1985
Trailer Project sonrasında Babun Film’de amatör sinemaya devam etti. Mimarlık eğitimi aldı ve “video oyunları ve mimarlık ilişkisi” üzerine bir yüksek lisans tezi yazdı. “Sarraf | Galeyan | Mekanik” isminde küçük bir video prodüksiyon firması var. Mimarlıkla ilgili filmler çekerken, bir yandan da doktorayla debeleniyor.

Ziya Zengi:
1981
Trailer Project’ten sonra Babun Film’de çeşitli görevlerde, çok sayıda projede yer aldı. YTÜ İletişim Tasarımı’ndan mezun oldu ve ardından MÜ Reklamcılık ve Tanıtım Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı. Asasını bırakıp eline kalemini aldı ve reklam yazarlığına soyundu. Şu anda bir eğitim, danışmanlık ve iletişim şirketinde iş geliştirme uzmanı olarak çalışmaktadır.

Hakan Sim:
1981

Trailer project sonrasinda Ytu Gemi insaat ve makina muh. Den mezun oldu. Bide uzerine MBA yapiyim dedi simdi onu tamamlamaya calisiyor. Hali hazirda savunma sanayine calisan ozel sektor tersanesinde uzman muh. Goreviyle calisiyo. ha bide gecen sene evlenmis, ama cocuk yok … ole bi insan iste hakan…

Balkan Çilingir:
1980
İTÜ Fizik Mühendisliğinde öğrenimini tamamladı. Trailer sonrası bir müzik klibinde bir de reklam filminde oynadı. Şu anda PEAK Games’de Oyun Tasarımcısı olarak çalışıyor. Eskiden olduğu gibi boş zamanlarında Magic hakemliği gibi nerd aktivitelere devam ediyor.

Alper Sözen:
1980
Dragonlance Trailer Project’ten sonra YTÜ makina mühendisliği okumasına rağmen mühendislik kariyerini 2 haftaya sınırlı bırakıp çevirmenlikten iç mimarlığa kadar çeşitli işlerde çalıştı. Halen daha ürün tasarımı ve 3D görselleştirme alanında freelance olarak hizmet vermektedir.

Başar Bilge:
1969 Doğumlu olup Dragonlance Trailer Project’in başladığı yılda ekiple arasında 10-12 yaş kadar fark vardı şimdi bu fark kapanmış gibi görünüyor.
Dragonlance Trailer Project yıllarında serbest olarak elektronik sistem tasarımları / bilgisayar donanım ve yazılım üzerine çalışmaktaydı şu anda da yabancı bir bilgisayar şirketinde teknik danışman olarak çalışmakta.
Hobi olarak hala bitli turist olarak sırt çantasıyla gezmekte ve 4 kıtada 80 üstü ülkeyi görmüştür.

Orijinal Dragonlance Trailer Project Videoları için Tıklayın:

Dragonlance Trailer: Meeting The Heroes

Dragonlance Trailer: Obsession

Dragonlance Trailer: Living The Pain