Anasayfa Haber Boxee, Kullanıcılarına Açıklama Yaptı

Boxee, Kullanıcılarına Açıklama Yaptı

Boxee servislerinde değişikliğe gidiyor.
Boxee servislerinde değişikliğe gidiyor.
Boxee servislerinde değişikliğe gidiyor.
Boxee servislerinde değişikliğe gidiyor.

Boxee, kullanıcılarına ufak değişiklikler yapılacağı konusunda açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Samsung tarafından satın alınan Boxee, kullanıcılarına resmi açıklamada bulundu. Samsung’un bu set-üstü kutu üreticisini satın aldıktan sonra cihazların akıbetinin ne olacağı merak ediliyordu.

6 yıllık hizmetinin ardından internet üzerinden stream yayın sağlayan set-üstü cihaz üretici Boxee, artık Samsung’un kanatlarının altında. 3 Temmuz’da duyurulan haberin ardından Boxee’nin cihazlarının Samsung tarafından nasıl yönlendirileceği merak ediliyordu. Bu cihazlar en başta Samsung’un akıllı televizyonlarını geliştirmek için kullanılacak.

Anlaşmanın ardından Boxee, bulut-tabanlı DVR servisini kapatma kararı aldı. Böylece Boxee kullanıcıları TV programlarını online olarak kaydedemeyecek.

Firma sözcüsü Andrew Kippen’ın açıklamasına göre kullanıcılar açıkta bırakılmayacak. Boxee Cloud DVR set-üstü ve eski Boxee Box’un bu desteği kalkacak. Ancak kullanıcılar Pandora, MLB TV ve Netflix gibi sitelere giriş yapmaya devam edecek.

Boxee geleceğe yönelik yeni planlar içerisinde. Bunda tabi Samsung’un da etkisi var. Servis artık ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılacak. Aylık 10 Dolar ödeyen kullanıcılar DVR servisine yeniden kavuşabilecek. İkisi de sınırsız kayıt etme özelliğine sahip olacak. Ancak ücretsiz servisin belli kısıtlamaları olacak.