Anasayfa Haber Lumia Serisine Bluetooth 4.0 Geliyor

Lumia Serisine Bluetooth 4.0 Geliyor

Nokia Lumia 520

Amber güncellemesi ile Lumia serisine Bluetooth 4.0 desteği geleceğine dair bilgiler var.

Geçtiğimiz günlerde Hong Kong’da gerçekleşen bir basın konferansında Nokia telefonları hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Nokia Lumia serisinin 520, 620 ve 720 modellerine, Nokia Amber güncellemesiyle birlikte Bluetooth 4.0 desteği geleceği görülüyor. Amber güncellemesinin içerisinde FM radyo desteği gibi başka ilgi çekici özellikler de bulunuyor.

Bu cihazların güç aldığı Qualcomm Snapdragon MSM8227 yonga seti, Bluetooth 4.0 teknolojisi için gerekli özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ancak görünüşe göre Microsoft ve Nokia, zamanlarını daha düşük enerji harcayan cihazlar oluşturmak için ayırmışlar. O yüzden şimdilik bu cihazlar Bluetooth 3.0 desteğine sahip. Bu telefonlar Bluetooth 4.0 desteğine sahip olduktan sonra, akıllı saatler ve benzeri, çeşitli düşük enerji harcayan cihazlarla bağlantı kurabilecekler.

Şimdilik bu durum hakkında resmi ve kesinleşmiş bilgiler yok. Amber güncellemesinin kullanıcılara ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Söylentiler ise bu güncellemenin birkaç ay içerisinde çıkacağını gösteriyor.