Anasayfa Haber Windows 8.1 RTM Sürümü Ağustos’ta Çıkacak

Windows 8.1 RTM Sürümü Ağustos’ta Çıkacak

Windows 8.1'in OEM ve RTM sürümlerinin çıkış tarihleri belli oldu.
Windows 8.1'in OEM ve RTM sürümlerinin çıkış tarihleri belli oldu.
Windows 8.1'in OEM ve RTM sürümlerinin çıkış tarihleri belli oldu.
Windows 8.1’in OEM ve RTM sürümlerinin çıkış tarihleri belli oldu.

Windows 8.1’in OEM sürümüne öncelik tanıyacak.

Microsoft’un yıllık World Partner Conference etkinliğinde konuşan Tami Reller, Windows 8.1’in çıkış tarihi hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamalardan önce Windows 8’in başarısından bahseden Reller, işletim sisteminin 100 Milyon lisans sattığını açıkladı.

Tami Reller’in açıklamasına göre Windows 8.1’in ilk olarak OEM (Original Equipment Manufacturer) sürümü piyasaya sürülecek. RTM (Release To Manufacture) sürümü ise Ağustos ayını bulacak. Bu dönem tam olarak da yaz sonundaki pazar hareketliliklerinin arttığı dönem olacak. Aynı dönemde Windows markalı cihazların da piyasaya sürüleceği de düşünülüyor.

Konferans sırasında Windows 8.1’in bir demosu da gösterildi. Intel’in WiDi, Apple’ın Air Play’i ile rekabete girecek Miracast programı da Jensen Harris tarafından tanıtıldı. Uygulama ekranının ve masaüstünün genişletildiği görüldü. Windows 8 arama çubuğunun da hızlandırıldığı gözlemlendi.

Microsoft’un kullanıcı geri bildirimleri dikkate aldığı anlaşıldı. Bu da firmanın beğenirliğini korumasına yardımcı olacaktır.