Anasayfa Haber DualShock 4’ün LED Işığı Sorun Çıkardı!

DualShock 4’ün LED Işığı Sorun Çıkardı!

PS4 Kol

Kullanıcıların büyük bir kısmı DualShock 4’ün LED ışıklandırmasını işlevsel bulmuyor.

Sony Studios’un dünya çapındaki başkanı Shuhei Yoshida’nın Twitter hesabında yaptığı açıklamada, PlayStation 4’ün arka kısmında bulunan ışıklandırmanın oyun içerisinde herhangi bir şekilde kapatılamayacağını söyledi.

DualShock 4’ün arka kısmında bulunan ışıklandırma, büyük bir tartışma konusu oldu. Sony’nin açıklamalarına göre bu ışıklandırma oyun içi birçok durum ve fonksiyonu bize belirtecek. Ayrıca LED’in programlanabilir olduğu belirtilmişti. Hal böyle olunca Sony’nin hiçbir şekilde bu LED’i kapatmamıza izin vermemesi çok anlamsız kalıyor.

Işıklandırmayla ilgili bir diğer konu ise batarya ömrüyle ilgili. LED ışıklandırmanın yüksek enerjiye ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Bu bağlamda LED’in uzun vadede çalışma süresini düşüreceğini, dolayısıyla batarya ömrüyle ilgili bir sorun teşkil edeceği bariz. Sony’nin bu dayatması yüzünden belki de birçok kullanıcı LED’in elektronik devre yollarını keserek çalışmasını durdurmak zorunda kalacak.

LED hakkında oldukça olumsuz düşünce olduğu ortada. Sony’nin, kullanıcılarının bu konu hakkındaki düşüncelerine kulak verip gerekli değişiklikleri yapacağını umuyoruz.