Anasayfa Haber ZTE U988S Tegra 4’e Sahip İlk Telefon Olacak

ZTE U988S Tegra 4’e Sahip İlk Telefon Olacak

LeaksChina tarafından sızdırılan ZTE U988S görüntüsü.
LeaksChina tarafından sızdırılan ZTE U988S görüntüsü.
Nvidia'nın Tegra 4 işlemcisine sahip olacak ilk telefonun ismi belli oldu.
Nvidia’nın Tegra 4 işlemcisine sahip olacak ilk telefonun ismi belli oldu.

Nvidia Tegra 4 ilk olarak ZTE’nin telefonunda kullanılacak.

Nvidia’nın mobil pazara bir türlü süremediği Tegra 4 işlemcisi, sonunda kendini göstereceği telefonu buldu. Uzun zamandır ertelenen ve bir türlü çıkış tarihi kesinleşmeyen Tegra 4, kendisine ZTE’nin U988S isimli telefonunda yer buldu.

LeaksChina tarafından fotoğrafları paylaşılan telefonun 5-inçlik ekranı olduğu hemen anlaşılıyor. İçerisindeki Tegra 4 işlemci ile 1.8 GHz hıza ulaşabiliyor. ZTE U988S 2 GB RAM ile güçlendirilmiş. 13 Megapiksellik arka, 2 Megapiksellik ön kamerası var. 9mm kalınlığı ile de tasarımındaki incelik rahatlıkla seçilebiliyor.

Android 4.2.1 işletim sistemine sahip olan telefonun LTE özelliğinin bulunmayacağı düşünülüyor. ZTE markası ABD pazarında çok fazla tercih edilmiyor. Çin pazarında da internet hızı o kadar önemli bir unsur değil. Zaten Tegra 4’ün LTE desteğine sahip olabilmesi için Icera 500 yongasına sahip olması gerekiyor. Eğer Icera 500 Tegra 4’e eklenirse, telefonun fiyatı da yükseltecektir. ZTE bu sebepten ötürü LTE desteği vermek istemiyor olabilir.

Tegra 4, iki SoC desteği ile geçenlerde tanıtılan Snapdragon 800 ile 2013 yılında rekabet edecek düzeyde. Ancak Snapdragon’un LTE desteği bulunuyor. Ayrıca batarya ömründen de fazla çalmıyor. Bu sebepten ötürü Snapdragon 800’ün yarışa daha önde başladığını söyleyebiliriz.

LeaksChina tarafından sızdırılan ZTE U988S görüntüsü.
LeaksChina tarafından sızdırılan ZTE U988S görüntüsü.