Anasayfa Haber Fuji Dağı’na 4G Desteği Geldi

Fuji Dağı’na 4G Desteği Geldi

Japonya'da internetin hızı Fuji Dağı'nda zirve yapıyor!
Japonya'da internetin hızı Fuji Dağı'nda zirve yapıyor!
Japonya'da internetin hızı Fuji Dağı'nda zirve yapıyor!
Japonya’da internetin hızı Fuji Dağı’nda zirve yapıyor!

Japonya’nın en büyük doğal simgesi olarak kabul edilen Fuji Dağı’na 4G internet bağlantısı çekildi.

Japonya’nın en büyük mobil operatörü NTT DoCoMo sayesinde Fuji Dağı’nda 4G hızında internete bağlanabilecek. Bu hizmetten sadece operatörün sağladığı Xi Servisi’ne üye olan kullanıcılar yararlanabilecek. Hizmet ise akıl almaz boyutlarda. Dağ’ın en yüksek tepesinde bile 75Mbps hızında internete bağlanılabilecek.

DoCoMo bu hizmeti bugünden itibaren Ağustos ayının sonuna kadar sağlayacağını duyurdu. Bu yaz aylarında Japonya’ya sık turist ziyaretleri yapılıyor. Aynı şekilde bu dönemede Fuji Tırmanış etkinlikleri de zirve yapıyor. Yani DoCoMo’nun bu hamlesinin maddi bir altyapısı da var. Bu sene turistlerin Fuji’ye yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Çünkü Unesco Fuji’yi, Dünya Mirasları kategoresine aldı.

Fuji Dağı, mobil ağına 1999 yılına kavuşmuş, 2005 yılında 3G hızına yükseltilmişti. DoCoMo bu bağlantı için dağın belirli noktalarına 6 adet kule yerleştirdi. Ayrıca 2 güçlendiricinin de dağ yamacına konuşlandırıldığı bildirildi. Elektrik konusunda ise hiçbir sıkıntı yok. Çünkü dağ çevresinde ve üzerinde birçok restorant ve dağ klubeleri bulunuyor.