Anasayfa Haber Microsoft, Windows XP’yi Tarihe Gömmek İstiyor

Microsoft, Windows XP’yi Tarihe Gömmek İstiyor

HP'nin Windows XP'den "kurtulma" kampanyası.

windows-xp

Yayınlanmasının üzerinden 12 yıl geçen Windows XP, kısa bir süre sonra tüm desteğini kaybedecek.

Microsoft, 8 Nisan 2014 tarihinde resmi olarak Windows XP üzerindeki desteğini kesecek. 12 yıllık işletim sisteminin halen pazarın %37’sine sahip olması ve kullanıcıların bitmek bilmeyen inadı nedeniyle Microsoft, çeşitli firmalarla XP kullanımını, en azından %10’un altına çekmek için anlaşmalar yaptı.

Windows’un marka yöneticilerinden biri olan Erwin Visser, Microsoft’un XP’nin pazar payını %10’un altına çekmek için yoğun bir çaba sarf ettiğini ve neredeyse firmanın önceliğinin bu konu üzerinde yoğunlaştığını açıkladı.

Elbette Windows XP gibi sevilen bir işletim sisteminin bu kadar kolay tarihe gömülmesi zor. Visser’a göre Windows XP’nin tamamen yok olması için, 8 Nisan 2014 tarihine kadar her gün yaklaşık 500,000 Windows XP’li bilgisayarın daha üst sürüme güncellenmesi gerekiyor.

Elbette imkansıza yakın olan bu işlemin, zamanında tamamlanması mümkün değil. Ancak Microsoft, Windows XP kullanımını %10’un altına çekebileceğine inanıyor.

Microsoft’un anlaşma sağladığı firmalardan biri olan HP, şimdilik Kuzey Amerika’da geçerli olmak üzere Windows XP’den Windows 8’e uygun geçiş fırsatları sunuyor.

HP'nin Windows XP'den "kurtulma" kampanyası.
HP’nin Windows XP’den “kurtulma” kampanyası.