Anasayfa Haber WhatsApp’a Yeni Rakip Geliyor

WhatsApp’a Yeni Rakip Geliyor

hemlis-1

Popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp’a oldukça iddialı yeni bir rakip geliyor.

WhatsApp, şüphesiz ki ülkemizin ve dünyanın en popüler online mesajlaşma servislerinden biri. Rakipleri olan Apple’ın iMessage’ı ve pek bilinmeyen Kik servisinin arasından sıyrılıp bu sektörde zirveye oturan WhatsApp’ın tahtı riskte olabilir.

İnternet aleminin en büyük torrent sitelerinden biri olan The Pirate Bay’in kurucularından Peter Sunde, bu yarışa bizzat dahil olacağını duyurdu. Üstelik Sunde’ın iddiasına göre geliştirdiği program güvenlik ve gizlilik açısından diğer rakiplerini gölgede bırakacak.

Heml.is adındaki bu ürünün gizlilikteki iddiası çok büyük. Öyle ki Sunde, kendilerinin bile kullanıcıların mesajlarını görmemeleri için Heml.is’i özel olarak geliştirdiklerini açıkladı.

Sunde herhangi bir şekilde kullanıcıların gizliliklerini üçüncü partilerle paylaşmak yerine servislerini kapatmayı tercih edeceklerini söyledi. İnternet hareketlerinin son zamanlarda hükümetler takibi altında olması sebebiyle, Heml.is’in kullanıcılar tarafından benimseneceğini düşünüyor.

Henüz geliştirme aşamasında olan ve bağış sistemiyle çalışan bu ürün, bağışa açıldıktan 24 saat sonra hedefi olan 100.000 Dolar’ın %45’ine ulaştı. Bağış paralarının nereye gideceği hakkındaki sorulara esprili bir şekilde yanıt veren Sunde, bağıştan toplanan paraların uygulama geliştirilmesinde, gerekli altyapının kurulmasında ve ihtiyaç duyulan kahvelerin tüketiminde kullanılacağını açıkladı.

Tamamen ücretsiz olacak olan uygulama ayrıca reklam da kabul etmeyecek.