Anasayfa Haber Intel’den Haswell Celeron İşlemciler Yolda

Intel’den Haswell Celeron İşlemciler Yolda

intel_celeron_haswell

Yeni Haswell tabanlı Pentium ve Celeron işlemciler yolda.

Şu anda Intel’in en güçlü masaüstü Celeron Ivy Bridge mimarisine sahip işlemcisi, 2.7GHz saat hızında çalışan, 2 adet çekirdek, 2 adet Thread bulunan 2MB önbellekli Celeron G1620. Hepimiz eski 512KB önbellekli eski Celeron’ları az çok hatırlarız. Ancak neyse ki bugünler artık geride kaldı.

G1620’yi kullanıcılar için cazip kılan noktaysa, 52 Dolar’lık fiyat etiketine rağmen tatminkar bir performans vermesiydi. Ancak görünüşe göre yeni çıkacak Haswell tabanlı Celeron işlemci, artık G1620’nin alanındaki hakimiyetini elinden alacağa benziyor. Yeni Haswell Celeron’dan bahsetmek gerekirse, bu işlemci beraberinde 8-serisi yonga setine sahip LGA1155 soketli bir anakart gereksimini getirecek. Dolayısıyla bu işlemciyi kullanmak isteyen kullanıcılar anakartlarını da değiştirmek zorunda kalacaklar.

Yeni gelecek Haswell Celeron’un ise 2013’ün 3. çeyreğinde çıkacak olan 3.0GHz hızında çalışan G3220’den daha fazla performans sunmasını bekliyoruz. Intel’in bu adımının gittikçe değer kaybeden masaüstü piyasasında etkisi ne olacak bilmiyoruz. Ancak halen x86 tabanlı masaüstü ve dizüstü bilgisayarların olduğu da reddedilemez bir gerçek.