Anasayfa Mobil Samsung SideSync Nedir?

Samsung SideSync Nedir?

Samsung SideSync
Samsung SideSync
Samsung SideSync
Samsung SideSync ile telefonunuz PC’nizin bir uzantısı olacak.

Samsung SideSync ismiyle bu aralar sıkça karşılaşıyoruz. Peki nedir tam olarak bu SideSync?

SideSync, Samsung mobil cihaz sahiplerinin, telefonlarını bilgisayarlarının bir uzantısı gibi kullanabilmelerini sağlayan devrimsel bir teknoloji. Bilgisayarınıza kuracağınız SideSync yazılımı sayesinde Samsung akıllı telefonunuzu klavye ve fare ile kontrol etme imkanı elde ediyorsunuz. SideSync bununla birlikte iki cihaz arasında kolay veri aktarımı ve senkronizasyonu da mümkün kılıyor.

Uygulamayı kullanmak kadar indirmek de çok kolay. Öncelikle bir Samsung Apps hesabınızın olması gerekiyor. Daha sonra uygulamayı Samsung Apps sitesinden indirip hızlıca kurabilirsiniz. Uygulama şu an için sadece Android 4.1 ve üzeri işletim sistemleri ile uyumlu çalışmakta.

SideSync uygulamasını telefonunuza kurduktan sonra mobil cihazınız ve Samsung ATIV bilgisayarınız arasında hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz. SideSync sayesinde eğer isterseniz akıllı telefonunuzu ikinci bir ekran olarak kullanabiliyor, fare imlecini telefon ekranına taşıyabiliyor veya  telefon ekranınızı masaüstüne yansıtılabiliyorsunuz.

Telefon ekranında fareyi kullanabilme, kullanıcıya birçok rahatlık tanıyor: hızlı bir şekilde dosya paylaşımı yapılabiliyor. Bunun için sadece istenilen dosyayı sürüklemek yetiyor. Benzer şekilde mesajlaşma işlemleri de PC klavyesi üzerinden yapılabiliyor. Yani kullanıcı gelen bir SMS’i, PC klavyesi aracılığıyla kolayca cevaplayabiliyor.

Uygulama sadece Samsung ürünlerini kapsıyor. ATIV Tab, ATIV Book, ATIV Book Q ve ATIV One destek veren Samsung ürünleri. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kullanıcının telefonunun işletim sistemi sürümü Android 4.1 ya da üzeri olması gerekiyor.