Anasayfa Haber Nokia’dan 41 Megapiksel

Nokia’dan 41 Megapiksel

nokiadan-kamera

Nokia gene kamera konusundaki başarısıyla kullanıcıları etkileyecek gibi görünüyor.

Nokia, kaybettiği pazar payını tekrar eline almak istiyor. Bu bağlamda yeni çıkaracağı akıllı telefonda, kullanıcıların ilgisini üzerine toplayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Elbette tüm kullanıcılar telefon alırken en azından kabul edilebilir seviyede bir kamera kalitesini de göz önünde bulundurur.

Durumun analizini başarılı bir şekilde gerçekleştiren Nokia’nın yeni stratejisi de bu yönde. Nokia, ileride çıkaracağı akıllı telefonunda kullanıcılara 41 Megapiksel kamera sunacak. Nokia muhtemelen verdiği bu muazzam rakamı ise şirketin amiral gemisi olan Lumia serisine ait bir telefon ile beraber sunacak.

Nokia’nın bu strateji üzerinde gitmesinin bir diğer sebebi ise son yıllarda kaybettiği pazar payı. Pazar payının büyük bir miktarını Samsung’a kaptıran Nokia, bu bağlamda yeni stratejisiyle tekrar yükselmek istiyor. Ancak Nokia’nın unuttuğu şey tek başına sunduğu 41 Megapiksel kamera, Samsung gibi kullanıcıların isteklerini çok iyi analiz eden bir firmanın önüne geçmek için yeterli değil.