Anasayfa Haber İş Zekası Eğitimleri Intellica Bünyesinde Veriliyor!

İş Zekası Eğitimleri Intellica Bünyesinde Veriliyor!

İş Zekası

Intellica, oluşturduğu ‘Intellica Akademi’ bünyesinde müşterilerine İş Zekası ile ilgili konularda eğitimler veriyor.

Intellica Kurucu Ortağı Kemal Ünaltuna ”Şirketlerin biriktirdikleri binlerce veriyi doğru işlemek ve bu verileri müşteriye ve şirkete fayda sağlayacak doğru aksiyonlara çevirmek oldukça zor bir iştir” diye belirtiyor. Intellica, kurumlara verdiği eğitimlerle şirketlerin bu alandaki çözüm ortağı oluyor.

2008 yılında müşterilerden gelen talepler doğrultusunda başlayan eğitimler “Konsept” ve “Partner” eğitimler şeklinde gruplanıyor. Konsept eğitimler, Datawarehouse Architect, Uygulamalı Veri Madenciliği, Business Intelligence & Database Marketing, Data Modeling, Partner eğitimler ise Oracle Data Warehouse 11g, Oracle GoldenGate, Oracle Business Inteligence, Oracle Data Integrator ve Qlikview konularından oluşuyor.

Bir çok büyük DWH ve BI projesini başarıyla gerçekleştirmiş bir firma olan Intellica, eğitimlerini genellikle yeni DWH ve BI projesine başlayacak gruplara yönelik oluşturuyor. Diğer taraftan, partneri oldukları büyük satıcılara yine Intellica uzmanlığı dahilinde kullanılan araçları üzerine verilen eğitimler ise, bu araçları yeni kullanmaya başlayacak, ya da kullanıp uzmanlık kazanmak isteyenlere veriliyor.

Bu güne kadar, toplamda 50 farklı firmadan, ağırlıklı olarak Finans, Telekom ve Perakende sektörlerinden 1000’nin üzerinde kişiye ulaşan Intellica Akademi, sadece Türkiye’de değil, Bakü, Krakov, Varşova, Bükreş, Prag, Moskova gibi birçok yerde de eğitimler gerçekleştirdi. Talepler doğrultusunda da yurtdışı eğitimlerini de ileriki dönemlerde devam ettirmeyi planlıyor.

Intellica Akademi eğitmenlerini seçerken, öncelikli olarak proje deneyimi yaşamış danışman kavramına önem veriyor. Bu görüşten yola çıkarak geniş bir eğitmen kadrosu oluşturmuş durumda.

Türkiye’de ilk ve tek Intellica Akademi tarafından verilen eğitimler, karar destek sistemlerinin genel yapısı, iş zekası ortamlarının kullanım ve kullanıcı profilleri, değişik veri modelleme teknikleri, veri madenciliği süreci ve proje adımları, verilerin analizi, verilerde çıkabilecek problemler ve bunların nasıl üstesinden gelinebileceği gibi içeriklerden oluşuyor