Anasayfa Haber Yeni Surface Tablet Ne Zaman Gelecek?

Yeni Surface Tablet Ne Zaman Gelecek?

Microsoft, Surface Tablet için plan değişikliği yapacak mı?
Microsoft, Surface Tablet için plan değişikliği yapacak mı?

Microsoft’un tüm umutlarını yüklediği Surface tabletin yeni modeli ne zaman çıkacak?

Microsoft’un Surface tablet serisine ne kadar devam edeceğini bilemiyoruz. Tablet her ne kadar firmaya istediği pazar payını sağlamasa da, uzun bir süre bu üründen vazgeçmeyecektir.

Şimdiden Surface Tablet’in yeni modelinin ne zaman geleceği hakkında söylentiler oluşmaya başladı. Yeni modelin Tegra 4 SoC destekli olarak 2013’ün 4. çeyreğinde çıkması bekleniyor. Yani hemen hemen Surface Tablet’in ilk modelinin çıktığı döneme yakın.

Microsoft, Surface Tablet için Nvidia ile ortaklaşa çalışmıştı. Tablet içerisinde Tegra 3 işlemci bulunuyordu. Firma şimdi kolay kolay Nvidia ile anlaşmasını bozmayacaktır. Bu sebeple yeni ürün içerisinde Tegra 4 işlemcinin kullanılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak Tegra 4’ün halen piyasaya sürülmemiş olması ve Snapdragon 600 ile 800’ün çok iyi performans sergilemesi, firmayı planlarını gözden geçirmeye itmeli. Eğer Surface tablet ile pazarda iyi bir kalkınma yapmak istiyorlarsa vakit çok geç olmadan Qualcomm ile bir anlaşma yapmalılar. Çünkü Tegra 4, LTE desteğini ancak Icera 500 yongası ile sağlayabiliyor. Bu da ürünün fiyatını yükseltiyor. Ancak Snapdragon serisi için bu durum geçerli değil.

Surface Tablet, Windows 8.1 işletim sistemiyle piyasaya sürülecektir. Firma yıl sonundaki pazar hareketliliğini bekleyip, yeni işletim sistemiyle birlikte yenilenmiş Surface Tablet 2‘yi kullanıcı beğenisine sunacaktır.