Anasayfa Haber Facebook Messenger Tam Bir RAM Canavarı!

Facebook Messenger Tam Bir RAM Canavarı!

Facebook Messenger, hızlı çalışıyor ama telefonun RAM'ini gerçek anlamda yiyor.
Facebook Messenger, hızlı çalışıyor ama telefonun RAM'ini gerçek anlamda yiyor.
Facebook Messenger, hızlı çalışıyor ama telefonun RAM'ini gerçek anlamda yiyor.
Facebook Messenger, hızlı çalışıyor ama telefonun RAM’ini gerçek anlamda yiyor.

Facebook’un hızlı mesajlaşma için yayınladığı Messenger uygulaması, telefonunuzu şişirebilir!

Mobil platformlardaki chat ve özel konuşma uygulamalarının artmasıyla, Facebook bu alana el atmaya karar vermişti. Facebook web sitesi üzerindeki Chat kısmı ilk çıktığı günden bu yana oldukça fazla evrim geçirdi.

Facebook’taki chat bölümü, son haliyle oldukça kullanışlı bir program haline geldi. Facebook bunu bir yandan mobil platforma geçirmeye hazırlanıyordu. Bu sebeple Ağustos 2011’de Facebook Messenger adıyla yeni bir uygulama sunuldu. Uygulama son olarak geçtiğimiz ay güncellendi.

Uygulama oldukça basit ve hızlı gözüküyor. Ancak hiç de gözüktüğü gibi değil. Aslında amaç Facebook üzerinden sadece mesaj atmaya yönelik bir uygulamaydı. Yani iyi bir düşünceyle ortaya çıkılmıştı. Nedendir bilinmez, Facebook Messenger uygulaması sadece mesajlaşmaya yaramasına rağmen, Facebook uygulamasından daha fazla RAM yiyiyor.

Örneğin, tüm gün boyunca açık kalan Facebook uygulaması maksimum 45MB RAM’e kadar ulaşabiliyor. Bu tabi telefondan telefona değişebilir. Facebook Messenger açıldığı andan itibaren 45MBlık alanı kaplıyor. Arkadaş listenizdeki bir-iki kişiyle konuşmaya başladığınızda bu sayı 65MB’a yükseliyor.

Uygulama oldukça yeni. O yüzden bu tarz sıkıntılarla karşılaşmak normal. Ancak kısa vadede herhangi bir güncelleme gözükmüyor. Uygulama düzenlenene kadar bir süre boyunca ondan uzak kalmak, hem kendi sinirleriniz için hem de telefonunuz için en iyi seçim gibi duruyor.