Anasayfa Haber Sony Xperia Z Ultra Ön İnceleme

Sony Xperia Z Ultra Ön İnceleme

xperia-z-ultra-

Sony, şirket tarihinin en büyük telefonuna hazırlanıyor, Xperia Z Ultra ile tanışın !

Sony Xperia Z Ultra, telefon olarak tasarlansa da görenleri hayrete düşürüyor. Zira ürün, bir akıllı telefona göre oldukça büyük 6.44 inçlik ekrana sahip. Kullanıcılara sağladığı dev ekrana rağmen sunduğu 6.5mm kalınlık ise takdir edilesi bir durum.

İnce yapısı sayesinde her ne kadar büyük olsa da, kullanım açısından oldukça konforlu. Bu boyutlara rağmen sağladığı Full HD görüntü kalitesi ise cabası.

Xperia Z Ultra, şirketin 2.2GHz hızında çalışan Qualcomm Snapdragon 800 işlemciye sahip ilk telefonu olacak. Ancak üründe soğutucu fanlar bulunmayacak. Yüksek çalışma frekansına rağmen ekstra bir soğutmaya ihtiyaç duymayan bu tasarım, oldukça heyecan verici.

xperia-z-ultra-ön-inceleme

Ürünün yan tarafındaysa kullanımı kolaylaştırmak amacıyla yapılmış manyetik şarj portu bulunmakta. Telefonun estetik görünümüne nazaran manyetik şarj portu oldukça garip görünüyor. Ancak Sony, bu kısmı estetiği bozmayacak şekilde saklamayı başarabilmiş.

manyetik-şarj-ultra-z

Telefonun en büyük artılarından biri ise sahip olduğu birçok bağlantı girişlerine rağmen, su geçirmeyen tasarımının olması. Xperia Z Ultra’nın bizim açımızdan zayıf noktası ise standart kulaklık jakını desteklememesi. Bu bağlamda Sony’nin bize kaliteden taviz vermeyecek bir kulaklık tasarladığını umuyoruz.

Açıkçası Xperia Z Ultra’nın tasarımı bize Xperia Z’i anımsatmıyor değil. Telefon, Xperia Z’de olduğu gibi keskin hatlarıyla, kavramayı dahi zorlaştıran bir tasarıma sahip. Ancak Xperia Z Ultra’da bu sorunun önüne kauçuk kaplama geçiyor.

xperia-z-ultra-girişler

Telefonun sahip olduğu CPU hızı her anlamda hissediliyor. Telefonu kullandığımız her alanda bu farkı hissettik. Örneğin, uygulamalar arasında geçiş yaparken inanılmaz hızlı bir performans ile karşılaşıyorsunuz.

Ayrıca tarayıcınız ile Wi-Fi üzerinden internette dolaşmanın verdiği haz, adeta ışık hızıyla eş değer. Her ne kadar akıllı telefonlar kullanıcılara beklediklerini verebildikleri sürece iyi olsalar da, biz telefonun hızı konusunda tatmin olduk.

xperia-z-ultra-internet

Ekran kalitesinin ciddi anlamda geliştirildiğini söylemek gerek. Triluminous teknolojisinin sağladığı renk derinliği, bazı anlarda farkı bize hissettiriyor. Ayrıca telefonun renk paleti üzerinde geliştirmeye gitmek, fotoğrafları oldukça gerçekçi ve göz alıcı yapmakta. Standart çözünürlüğe sahip fotoğraflarda, piksel kaybını engelleyen X Reality teknolojisinin de bu performansta payı olduğu kuşkusuz.

xperia-z-ultra-manzara

Daha önce de bahsettiğimiz gibi görüntü teknolojisini tanıtan videolar oldukça etkileyiciydi. Fakat telefon, Sony’nin bahsettiği kadar da canlı bir ekrana sahip değildi. Her ne kadar Samsung’un Super AMOLED teknolojisine yakın bir ekranı olduğu söylense de, görüntü ve renk kalitesi yeterince canlı değil. Bu bağlamda Xperia Z ile aynı kaderi paylaşmaktan öteye gidemiyor.

Satış öncesi tanıtım ürünü olmasına rağmen kamera performansı bize göre oldukça etkileyiciydi. Söylediklerimizi betimleyecek fotoğrafa ise aşağıdan göz atabilirsiniz.

xperia-z-ultra-kamera

Biraz da batarya hakkında konuşalım. 3000mAh güç birimi açıkçası bu tarz büyük bir telefon için tam da beklediğimiz rakam. Bu bağlamda herhangi bir hayal kırıklığına uğramadığımızı açıkça belirtebiliriz.

Sony, batarya için Stamina Modu’nu oldukça övüyor ve gerçek anlamda fayda sağlayacağını düşünüyor. Bundan ötürü Xperia Z Ultra çıkışını yaptığında ve tam olarak gözden geçirdiğimizde konu hakkında etkileyici sonuçlar bekliyoruz.

Sonuç

Xperia Z Ultra, açıkçası adeta tablet olmayı isteyen bir telefon gibi. Aynı zamanda geniş açıdan bakarsak, büyük akıllı telefon fikri Sony’e korkunç bir şekilde geri tepebilir. Telefonu ön plana çıkaracak büyük ekran özelliği Sony’i pişman edecek mi; Bunu çıktığında göreceğiz. Her ne olursa olsun, bu tarz bir telefonu kullanmak isteyecek kullanıcılar da muhakkak olacaktır.

xperia-z-ultra-sonuc

”Akıllı telefon piyasasını tamamıyla etkileyebilir mi?” sorusu da akıllara takılıyor. Açıkçası ürünün sahip olduğu boyutlar ve bataryası oldukça marjinal. Sony için daha da önemli olan, Japon bir markanın da artık bu piyasada ön saflarda olduğunu gösterebilmesi.

Dürüst olmak gerekirse, ürünü hangi alana sokacağımızı tam olarak kestiremedik. Hem bir akıllı telefona, hem de tableti andıran ürün oldukça hayret verici.