Anasayfa Haber HTC One Satışları Daha da Düşecek!

HTC One Satışları Daha da Düşecek!

HTC One'ın pazar satışları ne olacak?
HTC One’ın pazar satışları ne olacak?

Bir araştırma firmasının açıklamasına göre HTC One’ın satışları büyük bir düşüş yaşayacak.

Macquarie Securities firmasının araştırmasına göre HTC’nin amiral telefonunun satışları bu çeyrek içerisinde %40 düşüş yaşayacak. Bir önceki çeyrekte 3-3.5 Milyon ünite sevkiyatı yapılan telefon, 3. çeyrek itibariyle 1.8 ila 2.1 Milyon ünite daha az satış yapacak.

HTC firması bu düşüş hakkında bir açıklama yapmasa da, böyle bir durumun olacağı belliydi. Evet, HTC One uzun bir süre satışları iyi giden bir telefondu. Ancak pazar payının yeni çıkan telefonlara paylaştırılmasıyla birlikte firmanın amiral telefonu arka planda kalmaya başlamıştı.

Firma şimdi HTC One Mini üzerinde çalışıyor. HTC, bu sayede ilginin yeniden kendilerine döneceğine inanıyor. Ayrıca HTC’nin bir tablet-telefon üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında.

HTC’nin Mini projesi geri tepebilir. HTC, bağlı olduğu pazarlama programı ve ürün fiyatları yüzünden orta-sınıf telefonlarda sıkıntı yaşayan bir firma. Öte yandan en büyük rakibi Samsung, düşük-sınıf olsun, orta-sınıf olsun daha ilgi çekici telefonları zorlanmadan pazara sokuyor.