Anasayfa Makale Hayat Panasonic HX-WA3 Kamera İncelemesi

Panasonic HX-WA3 Kamera İncelemesi

Panasonic HX-WA3 dijital kamera incelemesinde, tatile götürebileceğiniz bu dayanıklı ve Full HD dijital kameraya yakından bakıyoruz…

Panasonic HX-WA3 tatile giderken yanınızda kolayca taşıyabileceğiniz, suya, toza, kuma dayanıklılı bir dijital kamera. 5 metreye kadar su geçirmezlik özelliğiyle sadece deniz kenarına değil, denizin içine bile götürebileceğiniz ve su altı çekim yapabileceğiniz HX-WA3, cep telefonu yerine neden bir dijital kamerayı yanımızda taşımak isteyeceğimizi bu özellikleriyle cevaplıyor. Sadece deniz kenarı mı? Hayır, -10 dereceye kadar soğuğa da dayanıklı olan kamerayı sadece yaz tatillerinde değil, kış tatillerinde dağa, kayağa da götürmek ve kullanmak mümkün.

Tabanca şeklindeki tasarımı, yan tarafında açılıp yönlendirilebilen LCD ekranı ile kendisinden önce gelen Panasonic HX-WA10 modelinden daha gelişmiş özellikler sunuyor. Panasonic bu tarz kameralarda model seçeneğini daha da derin sulara götürebileceğiniz Panasonic HX-WA30 modeliyle de genişletiyor.

Panasonic HX-WA3 Çözünürlük ve ayarlar

Panasonic HX-WA3 dijital kamera ile Full HD 1080p (1920×1080 piksel) çözünürlükte, saniyede 30 kare video çekimi yapabiliyorsunuz. HD çözünürlük olan 720p’de ise bu 60 FPS’ye çıkıyor. Yüksek FPS değeri de spor gibi hareketli sahnelerin çekimlerinde görüntünün bulanık değil, net olmasını sağlıyor. 1080p’de 60 FPS’ye sadece 60/i olarak çıkabilen kameranın çözünürlüğü hem videoda, hem de 16 megapiksellik fotoğraflarda tatmin edici.

Kayıt modları 1080-60i, 1080-30p, 720-60p, 720-30p, iFrame, 480-30p ve sadece ses kaydı olarak sizin seçiminize kalmış. 1080p daha önce de belirttiğimiz gibi 1920×1080 piksel çözünürlükte Full HD, 720p ise 1280×720 piksellik HD çözünürlükte. iFrame 960×640, 480p ise 640×480 piksel kayıt seçeneği sunuyor.

5x Optik zoom üzerinde Panasonic’in Intelligent Zoom teknolojisiyle 18x dijital yakınlaştırma yapabiliyor. Bu teknoloji dijital zoomun kalitesini optik zoom kadar iyi olacak şekilde yükseltemiyor ancak sıradan dijital zoom’a göre çok daha kaliteli, pikselleşmenin az olduğu biz zoom sağlıyor.

Kameranın spor, doğa, gezi, tatil amacıyla kullanılacağını ve tabanca tasarımını göz önüne aldığımızda, Active Image Stabilization yani görüntü sabitleme özelliği önem kazanıyor. Elimiz titrediğinde, çekimde hareket ettiğinde bu teknoloji çekimlerin kalitesini yükselterek kaydın o kadar titreşimli görünmemesini sağlıyor. Bunu yaparken bazen görüntünün keskinliğinin azalmasına sebep olabiliyor.

180 ve 360 derece panorama fotoğraflar çekmeye imkan tanıyan HX-WA3, farklı sahne modları barındırıyor. 13 Farklı sahne modu bulunuyor, bunlar: Sports, Portrait, Spot Light, Snow, Beach, Sunset, Fireworks, Landscape, Night Scenery, Night Portrait, HDR Backlight Comp. Under Water ve Low Light. Sahne sahne değiştirmekle uğraşmak istemezseniz Panasonic’in Intelligent Auto System’ini seçebilirsiniz.

Fotoğraf çekerken farklı filtre ve efektlerden yararlanabiliyorsunuz. Bunlar Menü’de Creative Control altında bulunuyor Miniature Effect, One Point Colour, Old Movie, Time Lapse Rec, Ghost Effect, Fish-Eye Effect, HDR Paint, Soft Skin, Monochrome, Sepia, Vivid ve Soft. Biz özellikleri İngilizce olarak listeledik ama Türkçe desteği var. Menüde Language bölümünde Panasonic HX-WA3’nın arayüz dilini Türkçe olarak değiştirebilirsiniz.

Bu filtreler anında yaratıcı videolar çekmek için çok hoş ancak video düzenleme uygulamalarıyla sonradan yapmak da mümkün. Bu yüzden temiz kayıt alarak efektleri kam video üzerine sonradan uygulamak bizim tercihimiz. Siz zaman kaybetmek istemiyorsanız, keyfinizce filtreli çekim yaparak eğlenebilirsiniz.

Çekim Modları

Burst çekim modları, klasik flash kontrolü, 2 ve 10 saniyelik Self Times da menüde seçenekler arasında bulunuyor.

Bir kameranın en önemli özelliklerinden ISO’ya gelirsek, standart olarak otomatik ayarda bulunan ISO aralığı 64 ila 1600 arasında değişiyor. DSLR’lerde çok daha yüksek olan ISO oranı, kompakt boyutlarıyla bir tatil kamerası olan Panasonic HX-WA3 için yeterli.

Odaklamada 9 Noktalı otomatik odaklama ve Spot odaklama seçenekleri bulunan kameranın odağını otomatik, manuel ya da macro modunda kullanabiliyorsunuz. Odak mesafesi almada da çok noktalı, merkez ve spot seçenekleri bulunuyor. Yüze odaklama seçeneğini açıp kapatmak mümkün.

Ses kaydında Panasonic HX-WA3’nin rüzgar önleyici bir modu da bulunuyor, bu zaten genellikle açık havada kullanacağımız spor-tatil kameramızda olmazsa olmaz bir özellik.

Görüntü kalitesi üzerine

Sensörü yani algılayıcısı 1/2.33-inç bir CMOS, bu da kompakt dijital kameralarla aynı boyut demektir. Büyük DSLR’lere ve kameralara göre bu daha küçük CMOS’ların görüntü kalitesi daha zayıf kalmaktadır. 5x Optik zoom da aynı şekilde yüksek zoom sunan objektiflere göre oldukça düşük bir değer. F=6.8 – 34 mm 1:3.5 değeriyle lensi bu tür bir kompakt kameradan beklenecek değerlere sahip.

Kameranın en büyük artısı sadece 880 mAh’lık bataryasıyla her gün saatlerce kayıt yapma imkanı sunması. Elbette içerisine yüksek kapasiteli bir bellek kartı takmanız gerekiyor, zira dahili hafıza birkaç dakikalık video ya da fotoğrafla hemen doluyor ve bu şekilde ek kapasite olmadan dahili 50 MB hafızasıyla kullanmak anlamsız. Kameranın dahili belleğindeki fotoğrafları da micro USB kablo ile bilgisayara takarak alabiliyor, isterseniz WebCam olarak kullanabiliyorsunuz. Burada Panasonic HX-WA3’ün micro USB üzerinden herhangi bir cep telefonu, tablet bilgisayar ya da uygun micro USB uçlu USB kablo ile şarj edilebilmesi de büyük bir avantaj.

Su Geçirmezlik testi ve su içerisinde kayıt kalitesi:

Panasonic HX-WA3 Video İnceleme:

  • 00:00 – Panasonic HX-WA3 kamera inceleme ilk bakış
  • 00:20 – Akıllı telefon devrinde kameraya ihtiyaç var mı? Panasonic HX-WA3’nın iyi bir cep telefonu kamerasına göre sunduğu avantaj ve farklar nelerdir?
  • 01:20 – HX-WA3’ün su, toz, kum ve soğuğa karşı dayanıklılığı ve kullanım amacı
  • 02.30 – HX-WA3’nın bataryası ve kullanım süresi, bataryayı çıkartıp geri takıyoruz
  • 04:00 – Ses kaydı ve rüzgar önleyici, panaromik çekim modları
  • 04:30 – HX-WA3’nın zoom (Yakınlaştırma) özellikleri, optik ve dijital
  • 05:45 – Hafıza, dahili hafıza ve SD kart türü, hızı
  • 07:05- HX-WA3’nın bilgisayara bağlanması, veri aktarımı, şarj ve webcam olarak kullanımı
  • 10:30 – Genel ergonomi ve kullanım, cebe sığma, tatil kamerası
  • 11:45 – Yakın çekim detaylar
  • 13:00 – Panasonic’in yakın görünüme sahip diğer modellere göre konumlandırılması
  • 13:35 – Tuşlar, menü, zoom, genel kullanım
  • 14:50 – Pil, bellek, USB bağlantı yuvalarının bulunduğu bölümü yakın planda açıyoruz
  • 15:10 – Tripod yuvası
  • 15:40 – Genel ergonomi, tutuş, tabanca tasarımın kontrolü, yan taraftaki tuşlar, açma kapama vb, döner ekran
  • 16:55 – Flaş, odak, lens, kırmızı göz, koruma
  • 17:30 – Menü, detaylı ayarlar, bütün çekim modları, fotoğraf ve video çözünürlükleri, efektler, filtreler ile HX-WA3’da yapabileceğiniz bütün ayarlar! Türkçe desteği, TV bağlantısı ve diğerleri.
  • 28:35 Sonuç kısmına geçiyor ve Panasonic HX-WA3 dijital kamera incelememizde final görüşlerimizi, değerlendirmemizi paylaşıyoruz.

Panasonic HX-WA3 Sonuç:

Günümüzde tüketiciler için kamera, fotoğraf makinesi alımında en önemli soru artık şu oldu: Üst seviye bir akıllı telefonum ve oldukça iyi bir kamerası var; peki bir de ekstra fotoğraf makinesi ve video kameraya ihtiyacım var mı?

Panasonic HX-WA3’nın burada hitap ettiği kitle ve sunduğu çözüm basit: Kolay taşınabilir, uzun süre kullanılabilir, kaliteli çekim yapan, her koşulda iyi sonuç veren ve en önemlisi doğa şartlarına dayanıklı bir kamera. Akıllı telefonunuzu riske atmadan, düşürme, kırma, ıslatma ve içine toz- kum kaçırma korkusu olmadan; daha da önemlisi doğanın kucağında bataryasını çekim yaparak hızla bitirmeden her anı kaydetmek istiyorsanız; Panasonic HX-WA3 dijital kamerayı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Zira günde birkaç saat çekim yaparak bataryasını 4 gün boyunca şarj etmeden kısa bir tatilin hatıralarını kaydedebilirsiniz.

Artılar:

  • Detaylı ve kaliteli video çekimi
  • Uzun batarya ömrü
  • Su ve toz geçirmez, dayanıklı
  • Hareket ve titreşimde iyi çekim

Eksiler:

  • Fotoğraflarda yumuşaklık
  • Görüntü sabitleme yüzünden bulanıklaşmalar
  • Farklı ergonomi
  • Düşük optik zoom kapasitesi