Anasayfa Haber Huawei Yüzde 11’lik Büyüme Oranı Yakaladı

Huawei Yüzde 11’lik Büyüme Oranı Yakaladı

Cathy Meng
Cathy Meng

Huawei Logo

Huawei’nin, 2013 yılının ilk yarısında satış gelirleri 18.54 milyar Dolar ulaştı. Geçtiğimiz yıla göre büyüme, yüzde 10.8 oranında gerçekleşti.

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında dünyanın önde gelen çözüm üreticisi Huawei, 2013 yılının ilk yarısına dair denetlenmemiş finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk 6 ayında 113,8 milyar Yuan (18.54 milyar dolar) gelir elde eden Huawei, gelirlerinde 2012’ye göre yüzde 10.8’lik artış kaydetti. Huawei, sağlam büyüme eğilimi ve diğer olumlu ticari göstergeler ışığında 2013 yılında yüzde 7-8 oranında net kar marjı elde etmeyi planlıyor.

Cathy Meng
Cathy Meng

Huawei’nin Finanstan Sorumlu Yöneticisi Cathy Meng, 2013 yılındaki başarılarının Telekom operatörlerine sunduğu çözümler ve kurumsal alandaki faaliyetlerin genişlemesi, tüketici ürünleri tarafındaki hızlı büyüme ve operasyonel etkinliğe yönelik uygulanan sürekli büyümeden kaynaklandığını söyledi. Açıklanan gelir ve kar rakamlarının beklentileriyle paralel olduğunu söyleyen Meng, “Bu göstergelerle birlikte, Huawei’nin 2013’ün ikinci yarısında da yüksek bir performansa imza atacağını ve gelirimizi yüzde 10 artırma hedefimizi yakalayacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

Toplam bilgi akışı çözümleri stratejisine odaklanmaya, önemli büyüme alanlarına yatırım yapmaya, operasyonel ve yönetimsel süreçlerimizi iyileştirerek verimliliği artırmaya devam edeceğini belirten Meng, “Huawei olarak müşterilerimize daha yenilikçi ürün ve hizmetler sunarak, onlar için daha fazla değer yaratmak önceliğimizdir” dedi.