Anasayfa Haber Nexus 7 Tablet’in Teknik Özellikleri Açıklandı

Nexus 7 Tablet’in Teknik Özellikleri Açıklandı

Nexus 7'nin teknik özellikleri belli oldu.
Nexus 7'nin teknik özellikleri belli oldu.
Nexus 7'nin teknik özellikleri belli oldu.
Nexus 7’nin teknik özellikleri belli oldu.

Google destekli tabletin resmi tanıtımına az kala, cihazın teknik özellikleri paylaşıldı.

Google gün içerisinde Nexus 7 hakkında resmi bir tanıtım etkinliği düzenleyecek. Ancak etkinlik öncesinde Nexus 7’nin tüm teknik özellikleri açıklandı.

7-inçlik Android tabletin sızdırılan teknik özellikleri birçok online sipariş sitesi tarafından da onaylandı. İşte cihazın teknik özellikleri:

Nexus 7 beklenildiği üzere Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemine sahip olacak. 16GBlık sürümü 229.99 Dolar’a, 32GBlık sürümü ise 269.99 Dolar’a alıcı bulacak. 1920×1200 çözünürlük sağlayan HD ekranı bulunuyor. Ön tarafında 1.2 Megapiksel, arka tarafında ise 5.0 Megapiksellik kamerası mevcut.

1.5GHz Snapdragon işlemcinin güçlendirdiği tabletin 2GB RAM kapasitesi var. Bluetooth 4.0 bağlantı noktası bulunan Nexus 7 içerisinde Samsung Galaxy S4’ü de destekleyen Adrena 320 grafik yongası bulunuyor.

Nexus 7 Tablet
Nexus 7 Tablet

Nexus 7 hakkında bu akşam daha detaylı açıklama yapılacak. Gerçi tüm teknik özellikleri hakkında bilgi verildi. Ancak telefonun yazılımsal özellikleri hakkında birkaç boşluk bulunuyor. Google’ın bu alanlara ışık tutması bekleniyor. Ayrıca 20-30 Dolar arasında fazladan ücret karşılığında cihaza bulut-tabanlı saklama alanı sağlanıyor.